• Business

    Ελλάκτωρ: Έκλεισε το ομολογιακό της Άκτωρ, προχωρά η ΑΜΚ, συμπλήρωση (ή και αλλαγές) στο ΔΣ τον Ιούνιο

    Άρης Ξενόφος, Διευθύνων Σύμβουλος της Ελλάκτωρ


    Ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία για το ομολογιακό δάνειο των 50 εκατ. ευρώ της θυγατρικής της Ελλάκτωρ για τις κατασκευές, Άκτωρ.

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) των 120,5 εκατ. ευρώ με το πρώτο σχέδιο Ενημερωτικού Δελτίου να έχει αποσταλεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Στόχος είναι η ΑΜΚ, με προτεινόμενη τιμή διάθεσης κάθε νέας μετοχής τα 0,90 ευρώ και με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων, με σχέση ανταλλαγής 1,25 νέες μετοχές για κάθε 2 παλαιές μετοχές, να έχει ολοκληρωθεί έως τον Ιούλιο.

    Οι εξελίξεις θα συνεχίσουν να είναι πυκνές για την Ελλάκτωρ και το επόμενο διάστημα, με την ολλανδική Reggeborgh Invest να σχεδιάζει τα επόμενα βήματα του Ομίλου, αλλά και τη δική της τοποθέτηση σε αυτόν.

    Με τη χθεσινή ανακοίνωση για την εξάσκηση του δικαιώματος προαίρεσης (call option shares) που έχει επί των μετοχών του Λεωνίδα Μπόμπολα (12,5457%) η Reggeborgh Invest καθιστά σαφές για άλλη μια φορά ότι δεν θα μείνει με το 14,7937% που ελέγχει άμεσα σήμερα. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής θα πραγματοποιηθεί το αργότερο σε 15 εργάσιμες ημέρες από την Παρασκευή 7 Μαΐου 2021.

    Το μεγαλύτερο τμήμα του 12,5457% (ή και το σύνολο) θα περάσει στην κατοχή της ολλανδικής εταιρείας η οποία έχει υπογράψει και δεύτερη συμφωνία δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς με τον εφοπλιστή Δ. Διαμαντίδη για 6.828.260 μετοχές και δικαιώματα ψήφου της Ελλάκτωρ που αντιστοιχούν σε ποσοστό 3,1867% του μετοχικού της κεφαλαίου.

    Από τις κινήσεις της ολλανδικής εταιρείας που αναμένονται με ενδιαφέρον είναι η συμπλήρωση του Διοικητικού Συμβουλίου του κατασκευαστικού Ομίλου που σήμερα είναι 5μελές. Αποτελεί υποχρέωση με βάση τη νομοθεσία, όπως και η τοποθέτηση γυναικών σε ποσοστό 25%.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό θα γίνει κατά την τακτική γενική συνέλευση περί τα τέλη Ιουνίου και με ενδιαφέρον αναμένεται αν εκτός από τα νέα μέλη που θα προταθούν θα αλλάξουν και κάποια από τα υφιστάμενα.

    Η επίσημη ανακοίνωση του κλεισίματος του ομολογιακού της Άκτωρ είναι θέμα ημερών. Το μεγαλύτερο μέρος του καλύπτεται από την Reggeborgh και θα αποπληρωθεί μέσω της αύξησης κεφαλαίου αρχικά στην Ελλάκτωρ και στη συνέχεια στην Άκτωρ (100 εκατ. ευρώ από τη αύξηση της μητρικής). Η Άκτωρ θα καλύψει με το εν λόγω δάνειο ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της και θα αποκτήσει την αναγκαία ρευστότητα.

    Διαβάστε επίσης

    ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Οι Ολλανδοί της Reggeborgh αγοράζουν τις μετοχές του Μπόμπολα



    ΣΧΟΛΙΑ