• Business

    Ελλάδα VS Μαγιόρκα: Όλοι οι Γερμανοί επιλέγουν πλέον Ελλάδα


    Θεαματική άνοδο σημειώνουν οι κρατήσεις των γερμανικών ταξιδιωτικών γραφείων για το ερχόμενο καλοκαίρι, σε σχέση με πέρυσι, και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες… πίνουν νερό στο όνομα της Σαντορίνης, της Μυκόνου και των άλλων τουριστικών προορισμών της χώρας μας, που φέτος είναι πιο ελκυστικοί από ποτέ για τους Γερμανούς τουρίστες.

    Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της γερμανικής Ένωσης Ταξιδιωτικής Βιομηχανίας (DRV) και της εταιρείας ερευνών Gfk, οι συνολικές κρατήσεις των ταξιδιωτικών γραφείων για το ερχόμενο καλοκαίρι είναι αυξημένες κατά 16% σε σχέση με πέρυσι, ενώ παράλληλα η μέση τιμή πώλησης των πακέτων διακοπών κινείται ανοδικά κατά 2% σε ετήσια βάση, με αποτέλεσμα τα έσοδα των γερμανικών ταξιδιωτικών πρακτορείων να εμφανίζονται ενισχυμένα κατά 18% σε σχέση με πέρυσι.

    Ποιος είναι ο ρόλος της Ελλάδας σε όλα αυτά; Τεράστιος! Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, τα έσοδα των γερμανικών πρακτορείων από πακέτα διακοπών με προορισμό τη χώρα μας είναι φέτος αυξημένα κατά 40%, καθώς η ζήτηση για ελληνικούς προορισμούς ξεπερνά φέτος ακόμα και τη ζήτηση για τη Μαγιόρκα, που αποτελεί παραδοσιακά τον υπ’ αριθμόν 1 καλοκαιρινό προορισμό για τους Γερμανούς τουρίστες.

    Αν συνυπολογίσει κανείς και το γεγονός ότι πέρυσι οι αφίξεις Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα ήταν αυξημένες κατά 30%, είναι προφανές ότι η χώρα μας αποτελεί πλέον “χρυσωρυχείο” για τα γερμανικά ταξιδιωτικά πρακτορεία με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης.

    Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα δεν… παίζει μόνη της φέτος. Το περσινό καλοκαίρι η χώρα μας επωφελήθηκε από την αστάθεια στη γειτονική Τουρκία, κερδίζοντας ένα σημαντικό μερίδιο των Γερμανών τουριστών που σκόπευαν να την επισκεφθούν, αλλά φοβούνταν τα τρομοκρατικά χτυπήματα. Φέτος τα πράγματα είναι πιο ομαλά στην Τουρκία, που θα διεκδικήσει και πάλι το μερίδιό της πίσω, και ήδη οι κρατήσεις και προς τη γειτονική χώρα είναι σημαντικά αυξημένες, με αναλυτές τη αγοράς να εκτιμούν ότι Ελλάδα και Τουρκία θα… κονταροχτυπηθούν για τη δεύτερη θέση στη λίστα των δημοφιλέστερων προορισμών των Γερμανών τουριστών (που πέρυσι κατέκτησε η Ελλάδα), πίσω από την Ισπανία, που παραμένει αμετακίνητη στην κορυφή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Στα χέρια της ΔΕΗ το σχέδιο της Qualco του Ορέστη Τσακαλώτου για το κυνήγι των οφειλετών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί οι τραπεζίτες βάζουν βέτο στον εξωδικαστικό κάτω των 20.000 ευρώ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τόσκας: Ενεργοποιείται σώμα με 200 αστυνομικούς που θα περιπολεί στο κέντρο της Αθήνας



    ΣΧΟΛΙΑ