• Business

    Ελενα Κουντουρά: “Μες στην καλή χαρά” όπως πάντα…!!!


    Διακοπές…ετοιμάζεται να πάει η ηγεσία του ελληνικού τουρισμού αφού “τακτοποίησε” όλα τα θέματα του κλάδου προκειμένου ο Πρωθυπουργός να κερδίσει το “στοίχημα” με τον κ.Ανδρέα Ανδρεάδη.

    Για μια ακόμα φορά, η αν. υπουργός Τουρισμού κα. Ελενα Κουντουρά εμφανίςθηκε “μές στην καλή χαρά” χθες, σε συνέντευξη τύπου, μιλώντας για αύξηση της τουριστικής κίνησης απο 4% έως και 30%, ενώ εκτίμηςε, χαρακτηριςτικά ότι το ποσοστό των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής θα υπερβεί κατά πολύ το σύνηθες 20% των προηγούμενων ετών.

    Την ίδια στιγμή, οι τουριστικοί επιχειρηματίες “κρούουν” τον κώδωνα του κινδύνου ακόμα και για τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής! Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ.Ανδρέα Ανδρεάδη “η εικόνα επιδεινώνεται αντί να βελτιώνεται. Είμαστε οριακά αρνητικοί ακόμα και στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, σε συνδυασμό με αρνητικά έσοδα και για τις τουριστικές επιχειρήσεις” δήλωςε πρόςφατα.

    Πως είναι δυνατόν, λοιπόν, η ηγεςία να αντιμετωπίζει την υφιστάμενη κατάσταση με τέτοια αισιοδοξία; Γιατί κανείς απο τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς δεν συμερίζεται την αισιδοξία της υπουργού, άραγε;

    image

     

    Εμφανώς χαρούμενη ήταν και όταν έκανε αναφορά και στο μείζον θέμα του προσφυγικού υποςτηρίζοντας ότι “όσον αφορά στα νησιά του Αιγαίου που δέχθηκαν πιέσεις από το προσφυγικό είμαστε σε άμεση συνεργασία με τις Περιφέρειες και τις τοπικές αρχές, τον ιδιωτικό κλάδο, τους ξένους tour operators και έχουμε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην στήριξη και τη δυναμική προώθηση και προβολή τους”.

    Ισως η κα. Κουντουρά να ξέχασε για παράδειγμά, την επιςτολή από τους ξενοδόχους της Λέσβου, οι οποίοι έςτειλαν τόςο προς την κα. Κουντουρά όσο και προς όλους τους αρμόδιους υπουργούς με κοινοποίηση στον Πρωθυπουργό, εκφράζοντας την “κραυγή” αγωνίας τους για την εξέλιξη της κίνηςης στο νηςί.image

    Αναλυτικότερα στην επιστολή τους οι ξενοδόχοι του νησιού δίνουν μία εικόνα πλήρους κατάρρευσης του τουρισμού κάνοντας λόγο για μειώσεις στις πτήσεις τσάρτερ, και για πληρότητες ξενοδοχείων που έχουν πέσει στο -80% με -90% «πλήττοντας Απασχόληση, Κατανάλωση, Τζίρους». Ταυτόχρονα τονίζουν ότι «οι εκκλήσεις μας, γραπτές, προφορικές και με παραστάσεις μας στην Αθήνα – αναπάντητες οι περισσότερες – δεν απέδωσαν», και ζητούν να ληφθούν έκτακτα μέτρα.

    Η επιστολή απευθύνεται στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Δραγασάκη, Στον υπουργό Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη, στους υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών, Ανάπτυξης, στην αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, στον υφυπουργό αρμόδιο για θέματα ΕΣΠΑ, και στους υπουργούς Εργασίας, Πολιτισμού, Μεταφορών και Ναυτιλίας.

    Εν τω μεταξύ, την έγκριση κονδυλίου 20 εκατ. ευρώ για δράσεις τουριστικής προβολής της χώρας ζήτησε η κα. Έλενα Κουντουρά από τον Πρωθυπουργό, ο οποίος έχει δηλώσει την προθεσή του να στηρίξει ένα τέτοιο σχέδιο, όχι μόνο για την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού αλλά και για την ισχυροποίηση της εικόνας της Ελλάδας και της εθνικής μας ταυτότητας διεθνώς.

    Σχετικά με τις αφίξεις Ρώσων θεωρεί ότι είναι εφικτός ο στόχος του ενός εκατομμυρίου,με τον παριστάμενο στη συνέντευξη Τύπου γ.γ του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλο να αναφέρει ότι την προηγούμενη εβδομάδα εκπρόσωποι των κορυφαίων Ρώσων τουρ οπερέιτορ του ανέφεραν ότι οι κρατήσεις τους για Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή αυξημένες κατά 30-60% σε σχέση με πέρυσι.

     

    image

    Η υπουργός επισήμανε ότι ο τουρισμός αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα, και τόνισε ότι η επιτυχία στην βελτίωση των βασικών επιδόσεων του τουρισμού επήλθε με σκληρή δουλειά και με στοχευμένο σχέδιο δράσεων, ενώ και για το 2016 τα συνολικά στοιχεία από τις επίσημες πηγές της Ελλάδας και του εξωτερικού δείχνουν ότι ο τουρισμός θα κινηθεί ανοδικά.

    Το σχέδιο για την τουριστική ανάπτυξη κινήθηκε στρατηγικά σε 4 κατευθύνσεις και ειδικότερα:
    Στην επιδίωξη για άμεση αύξηση των τουριστικών ροών και το άνοιγμα νέων αγορών.
    Στη δημιουργική τακτοποίηση με νομοθετικές πρωτοβουλίες και ρυθμίσεις πολλών και διαφορετικών, μεγάλων και μικρών, καθημερινών προβλημάτων του τουριστικού κλάδου.
    Στην άμεση αντιμετώπιση των επιπτώσεων από το προσφυγικό και
    Στη διευκόλυνση και την προσέλκυση νέων επενδύσεων στον τουρισμό. Η υπουργός παρουσίασε το νομοθετικό έργο που ολοκληρώθηκε το προηγούμενο διάστημα με σειρά παρεμβάσεων και ρυθμίσεων για την εύρυθμη λειτουργία της ελληνικής τουριστικής αγοράς και για την οριστική επίλυση σε χρονίζοντα προβλήματα και εκκρεμότητες που αντιμετώπιζε ο κλάδος του τουρισμού.Ιδιαίτερα τόνισε την σημαντική ώθηση στον ιαματικό τουρισμό και την ανάδειξη νέων ιαματικών προορισμών στην Ελλάδα, μετά από νομοθετική ρύθμιση που λύνει οριστικά το χρόνιο πρόβλημα στη λειτουργία επιχειρήσεων ιαματικών εγκαταστάσεων και μέσα από την παράλληλη αναγνώριση με ταχύτατους ρυθμούς νέων ιαματικών πηγών σε όλη τη χώρα.Στο σχεδιασμό του υπουργείου για το επόμενο διάστημα περιλαμβάνεται η ενδυνάμωση του ρόλου του τουρισμού ως ένας από τους βασικούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας, η ολοκλήρωση των διαδικασιών για τα νέα οργανογράμματα του Υπουργείου και του ΕΟΤ, η κωδικοποίηση της τουριστικής νομοθεσίας και η ενισχυμένη προώθηση και προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό.Η κα Κουντουρά παρουσίασε διεξοδικά το σχεδιασμό για το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού στις αγορές του εξωτερικού και ειδικότερα αναφέρθηκε στο πρόγραμμα στοχευμένων δράσεων για την ενίσχυση του μεριδίου του από την Ευρώπη, την Αμερική, την Κίνα και τη Μέση Ανατολή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/choris-metro-ilektriko-ke-tram-tin-tetarti-neo-emfragma-etsi-thelo-ton-sindikaliston/58676

     



    ΣΧΟΛΙΑ