• Business

    Έκτακτο ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας: Φεύγουν 500 άτομα με εθελούσια. Τι θα γίνει με την Ασφαλιστική

    Φραγκιαδάκης Εθνική

    Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας (Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Με βασικά θέματα το νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου που θα ανακοινώσει η Εθνική τράπεζα και την τύχη του διαγωνισμού για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, συνέρχεται εκτάκτως την Τετάρτη το διοικητικό συμβούλιο της ΕΤΕ, που κανονικά είναι προγραμματισμένο κάθε τελευταία Πέμπτη του μήνα.

    Το διοικητικό συμβούλιο της Τετάρτης θα κληθεί να εγκρίνει το νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου 500 ατόμων, καθώς και τη νέα διαδικασία για την πώληση της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας του ομίλου της Εθνικής Ασφαλιστικής.

    Τα δύο θέματα ήταν και το αντικείμενο της συνάντησης που πραγματοποίησε χθες Παρασκευή η διοίκηση της ΕΤΕ με τη διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κατά τη διάρκεια της οποίας έλαβε το πράσινο φως για το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, ενώ σε εξέλιξη είναι οι συζητήσεις για την τύχη του διαγωνισμού πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής.

    Το νέο πρόγραμμα αποχώρησης προσωπικού που προτείνει η διοίκηση του ομίλου υπερβαίνει τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί στο πλαίσιο του προγράμματος αναδιάρθρωσης και είναι αποτέλεσμα των πρόσθετων μέτρων που ζητήθηκαν από τον SSM στο πλαίσιο των απαιτήσεων για περαιτέρω περιστολή του κόστους.

    Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του προγράμματος αναδιάρθρωσης που είχε υποβάλει η διοίκηση της ΕΤΕ στον SSM προβλέπεται ο περιορισμός του προσωπικού σε 10.250 άτομα στο τέλος του 2017 και 9.950 στο τέλος του 2018.

    Ο όμιλος έχει ήδη προχωρήσει σε σημαντική μείωση του προσωπικού στην Ελλάδα μέσω δύο προγραμμάτων εθελούσιας εξόδου το 2013 και το 2016, κατά τα οποία αποχώρησαν από την τράπεζα και από θυγατρικές του ομίλου συνολικά 3.661 υπάλληλοι.

    Ο αριθμός του προσωπικού στην Ελλάδα στα τέλη του 2017 ανέρχεται στα 9.818 άτομα και συμπεριλαμβανομένης και της Εθνικής Ασφαλιστικής ανέρχεται σε 10.598



    ΣΧΟΛΙΑ