• Business

    Εγκαταλείπει τα σχέδια για IPO στη Νέα Υόρκη η Quintana Shipping

    Wall Street


    Να μην προχωρήσει σε δημόσια εγγραφή (IPO) στη Νέα Υόρκη, αποσύροντας τη σχετική έγγραφη δήλωσή της από τον Απρίλιο του 2014, αποφάσισε η ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακή εταιρεία Quintana Shipping, καθώς η διοίκησή της δεν ενδιαφέρεται πλέον να εισάγει τις μετοχές της στο Χρηματιστήριο.

    Πρόκειται για την ναυτιλιακή εταιρεία με επικεφαλής τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Excel Maritime (συμφερόντων του Βίλι Παναγιωτίδη) Λευτέρη Παπατρύφωνα και πρόεδρο τον Corbin Robertson, τον άνθρωπο πίσω από την Quintana Maritime, που το 2005 μπήκε στον δείκτη Nasdaq, πριν πωληθεί τον Απρίλιο του 2008 στην Excel Maritime.

    Η εταιρεία διέθετε τον Απρίλιο του 2014, όταν και κατέθεσε τα έγγραφά της για δημόσια εγγραφή στη Νέα Υόρκη, εννέα bulkers και πέντε υπό κατασκευή, ενώ σήμερα διαθέτει 14 πλοία, συνολικής αξίας 314 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το VesselsValue.

    Αξιοσημείωτο είναι δε ότι η απόφαση της εταιρείας να αποσύρει τα σχέδιά της για IPO (για τα οποία συνεργαζόταν με τις Morgan Stanley, Deutsche Bank, Jefferies, ABN Amro, DVB και Global Hunter) έρχεται σε μία περίοδο όπου οι εταιρείες του κλάδου φαίνονται να κερδίζουν έδαφος στις αγορές, χάρη στις καλές προοπτικές που παρουσιάζονται στην αγορά του ξηρού φορτίου.

    Πάντως, αξίζει να αναφέρουμε πως η τελευταία εταιρεία του κλάδου του ξηρού φορτίου που μπήκε στο αμερικανικό χρηματιστήριο ήταν η Scorpio Bulkers, στα τέλη του 2013.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Είναι επίσημο: Ο Πέτρος Παππάς αγοράζει πλοία για πρώτη φορά από το 2014

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Β. Βαλέντης: Με το βλέμμα στις επενδύσεις, παρά τις διευρυμένες ζημίες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: VesselsValue: Πώς διαμορφώθηκαν οι τιμές στις αγοραπωλησίες πλοίων. Οι κινήσεις της εβδομάδας



    ΣΧΟΛΙΑ