• Business

    Έφθασε η ώρα της κρίσης για την Creta Farms: Σήμερα ή αύριο η απόφαση για τον τελικό νικητή

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    Θέμα χρόνου είναι πλέον η ανάδειξη του προτιμητέου επενδυτή για την Creta Farms.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα ή το αργότερο αύριο αναμένεται –εκτός απροόπτου- να ανακοινωθεί ο τελικός νικητής του διαγωνισμού.

    Μάλιστα, σήμερα έχει προγραμματισθεί συνάντηση ανάμεσα στην EY, η οποία έχει αναλάβει τον διαγωνισμό για την εξεύρεση του νέου στρατηγικού επενδυτή, και στις πιστώτριες τράπεζες, προκειμένου να αποφασίσουν για το σχήμα που θα αναλάβει την ευθύνη ανασυγκρότησης της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως έχει ολοκληρωθεί και η περίοδος της παροχής εκατέρωθεν διευκρινίσεων σχετικά με τα επιμέρους στοιχεία των προσφορών.

    Υπενθυμίζεται πως στην τελική φάση του διαγωνισμού έδωσαν το παρόν η Impala Invest του Δημήτρη Βιντζηλαίου, ο οποίος ελέγχει την Λακωνική Τροφίμων και η Lime Capital, το fund που ελέγχει την γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη. Και οι δυο κατέθεσαν δεσμευτική προσφορά, η οποία μεταξύ άλλων περιλάμβανε αναλυτικό business plan για την επόμενη μέρα της πολύπαθης εταιρείας.

    Πηγές που παρακολουθούν από κοντά την υπόθεση αναφέρουν πως κομβικό ρόλο στην επιλογή του επενδυτή θα παίξει το ύψους του «κουρέματος» των δανείων που θα ζητήσει, αλλά και το φρέσκο χρήμα που θα εισφέρει στα ταμεία της εταιρείας προκειμένου να επιστρέψει δυναμικά στην αγορά. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως η Impala Invest ζήτησε «κούρεμα» 50% σε όλα τα δάνεια της εταιρείας, τα οποία ανέρχονται σε περίπου 110 εκατ. ευρώ ενώ φέρεται να δεσμεύθηκε να διατηρήσει το υπάρχον προσωπικό. Ένας συνδυασμός που σύμφωνα πάντα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, φάνηκε -σε πρώτη φάση τουλάχιστον- να της δίνει ένα μικρό προβάδισμα έναντι των Ρώσων της Lime Capital,

    Στο μεταξύ, κύκλοι προσκείμενοι στους υποψήφιους επενδυτές εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την επαναλειτουργία της εταιρείας και την σταδιακή επιστροφή των προϊόντων στα ράφια των σούπερ μάρκετ, ωστόσο δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για τον χρόνο που θα χρειαστεί για να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση της επιχείρησης στο νέο ιδιοκτήτη και τα χρήματα που θα πρέπει να διατεθούν. Η ιστορία, όπως λένε έχει δείξει ότι η επικύρωση των επιχειρηματικών σχεδίων εξυγίανσης από τα αρμόδια δικαστήρια βάση του άρθρου 106 β και δ παίρνει αρκετούς μήνες.



    ΣΧΟΛΙΑ