ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι επιχειρηματικές ευκαιρίες που παρουσιάζει για τις ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες η δραστηριοποίηση στον Καναδά και οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Καναδά συζητήθηκαν στην ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Doing Business with Canada», την οποία διοργάνωσαν, χθες, το ΕΒΕΑ, ο ΣΕΒ, το Ελληνο-Καναδικό Εμπορικό Επιμελητήριο, ο ΣΕΒΕ και ο ΠΣΕ, με την υποστήριξη της Eurobank και του Enterprise Europe Network (EEN-Hellas 2025). Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενδυνάμωση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Την εκδήλωση χαιρέτισε από πλευράς ΕΒΕΑ, η πρόεδρος, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, η οποία ανέφερε ότι «το εμπόριο δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται μόνο ως καθαρή οικονομική συναλλαγή. Το έμμεσο εμπόριο σε αγαθά και το άμεσο εμπόριο σε υπηρεσίες επεκτείνονται και ισχυροποιούν σχέσεις μεταξύ χωρών με κοινό πολιτισμό, κοινά ιδανικά και ηθικές αξίες. Εμείς, ως το επιμελητήριο που εκπροσωπούμε τις επιχειρήσεις με τη μεγαλύτερη συνεισφορά στο ΑΕΠ της χώρας, το έχουμε αποδείξει, με τη συμμετοχή μας στο Οικονομικό Φόρουμ του Καναδά και με την υπογραφή Συμφώνου συνεργασίας με το Εμπορικό Επιμελητήριο του Οντάριο».
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ιμάμογλου: Ενώπιον της δικαιοσύνης ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Ερντογάν – Αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης 2.000 ετών
- Goldman Sachs: Η ελληνική οικονομία «αντέχει» απέναντι στα ενεργειακά σοκ
- Το δολάριο εκτινάσσεται λόγω της ανόδου του πετρελαίου – Πιέσεις για τα υπόλοιπα νομίσματα
- Η Human Rights Watch κατηγορεί το Ισραήλ για χρήση λευκού φωσφόρου σε κατοικημένες περιοχές
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.