• Business

    Έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του Πήτερ Γεωργιόπουλου

    Πήτερ Γεωργιόπουλος

    Πήτερ Γεωργιόπουλος, εφοπλιστής Gener8 Maritime


    Θλίψη στη διεθνή ναυτιλία προκαλεί ο θάνατος του Κωνσταντίνου (Ντίνου) Γεωργιόπουλου, πατέρα του εφοπλιστή Πήτερ Γεωργιόπουλου και γνωστού δικηγόρου με ειδίκευση σε ναυτιλιακά θέματα.

    Ο Ντίνος Γεωργιόπουλος απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών στη Νέα Υόρκη, όπου ζούσε και διατηρούσε το δικηγορικό του γραφείο, με το οποίο παρέμενε ενεργός στη δικηγορία σχεδόν μέχρι το θάνατό του.

    Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Νέα Υόρκη, ο Ντίνος Γεωργιόπουλος αποφοίτησε από το State University of New York Maritime College και υπηρέτησε για τρία χρόνια στην American Export Lines ως ύπαρχος.

    Μετά την αποφοίτησή του από τη νομική του St John’s University, εργάστηκε ως ναυτιλιακός δικηγόρος στις Hill Betts & Nash και Poles, Tublin, Patestides & Stratakis. Στη συνέχεια σύστησε τη δική του δικηγορική εταιρεία, Redfield & Georgiopoulos, ενώ αργότερα συνεργάστηκε με την Kerlin, Campbell & Keating. Εργάστηκε επίσης ως νομικός σύμβουλος σε αρκετές σημαντικές ναυτιλιακές εταιρείες, μεταξύ των οποίων και οι εταιρείες του γιου του, Πήτερ.

    Αν και πολλοί τον ήξεραν μόνο λόγω του διάσημου γιου του Πήτερ, ήταν σεβαστός από όλους στην ναυτιλιακή κοινότητα για την τεχνογνωσία του και την ακεραιότητά του”, δήλωσε στο TradeWinds ο Raymond Burke, εταίρος της νεοϋορκέζικης δικηγορικής εταιρείας Burke & Parsons.

    Ο Κωνσταντίνος Γεωργιόπουλος αφήνει πίσω του τη σύζυγό του, Χάριετ, και τα παιδιά του Πήτερ Γεωργιόπουλο, Τζον Γεωργιόπουλο και Μαίρη Πάιλ. Ένα από τα εγγόνια του, γιος του Πήτερ, έχει πάρει το όνομά του: Κωνσταντίνος Γεωργιόπουλος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αισιόδοξες οι εκτιμήσεις της Stifel για την αγορά LNG

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέος παίκτης στην ελληνική αγορά των ναυλομεσιτών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ατύχημα με τη φρεγάτα Κανάρης-Προσάραξε στη νησίδα Αταλάντη



    ΣΧΟΛΙΑ