• Business

    Ε. Πιστιόλης: Συμφωνία με θεσμικό επενδυτή για ιδιωτική τοποθέτηση στην Top Ships

    Ευάγγελος Πιστιόλης

    Ευάγγελος Πιστιόλης, εφοπλιστής Top Ships


    Σε ιδιωτική τοποθέτηση θα προχωρήσει η ναυτιλιακή Top Ships, συμφερόντων του Ευάγγελου Πιστιόλη, καθώς ανακοίνωσε ότι ήλθε σε σχετική συμφωνία με θεσμικό επενδυτή που δεν αποκαλύπτει την ταυτότητά του.

    Συγκεκριμένα, η ναυτιλιακή ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην έκδοση 3.160 νέων μετατρέψιμων προνομιούχων μετοχών σειράς Β συνολικής αξίας περίπου 3 εκατ. δολαρίων, οι οποίες θα μπορούν να μετατραπούν σε κοινές ονομαστικές μετοχές της Top Ships, σε τιμή που θα καθοριστεί ανάλογα με εκείνη με την οποία θα εξασκηθούν τα σχετικά warrants που εκκρεμούν και που είχαν εκδοθεί στις 11 Ιουνίου του 2014.

    Σύμφωνα με την Top Ships, οι νέες προνομιούχες μετοχές που θα εκδοθούν δε πρόκειται να εισαχθούν, ενώ τα δικαιώματα αγοράς τους που θα πωληθούν στον θεσμικό επενδυτή μέσω της ιδιωτικής τοποθέτησης δε θα καταχωρηθούν επίσης.

    Σημειώνεται ότι η ναυτιλιακή του κ. Πιστιόλη έχει εισηγμένες 5.680.241 κοινές ονομαστικές μετοχές που διαπραγματεύονται στην αγορά του Nasdaq.

    Παράλληλα, η μετοχή της εταιρείας στη συνεδρίαση της 23ης Νοεμβρίου στις 21.05 (ώρα Ελλάδος) κινούνταν ανοδικά σε ποσοστό της τάξεως του 6,04% και διαπραγματεύονταν στα 3,64 δολάρια. Μπορείτε να δείτε εδώ live τη διακύμανση της μετοχής.

    top ships

    Έξι νεότευκτα πλοία στο στόλο της Top Ships

    Όπως είχε γράψει το mononews.gr στις 11 Αυγούστου του 2016, η ναυτιλιακή ολοκλήρωσε το καλοκαίρι το ναυπηγικό της πρόγραμμα που περιελάμβανε έξι νεότευκτα δεξαμενόπλοια μεταφοράς αργού πετρελαίου και χημικών προϊόντων, το οποίο είχε ξεκινήσει προ διετίας με στόχο την διεύρυνση του στόλου της και την ισχυροποίηση της θέσης της στη ναυτιλιακή αγορά.

    Πρόκειται για το δεξαμενόπλοιο Nord Valiant (χωρητικότητας 49.737-dwt και κατασκευής 2016), με υψηλή απόδοση καυσίμου “ECO”. Πλέον, ο στόλος της εταιρείας περιλαμβάνει έξι δεξαμενόπλοια, τελευταία τεχνολογίας, που κατασκευάστηκαν από τον Ιούνιο του 2014 μέχρι και τον Αύγουστο του 2016.

    top ships
    Το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς αργού πετρελαίου και χημικών προϊόντων “Nord Valiant” της Top Ships είναι χωρητικότητας 49.737-dwt και κατασκευής του έτους 2016

    Το Nord Valiant έχει ναυλωθεί στη δανέζικων συμφερόντων ναυτιλιακή Dampskibsselskabet Norden A/S (DS Norden A/S) με το ναυλοσύμφωνο να έχει ισχύ για πέντε χρόνια έως τον Αύγουστο του 2021 με option επέκτασης για ακόμη 2 χρόνια από την ημερομηνία λήξης του. Οι ημερήσιοι ναύλοι για την περίοδο των 5 ετών έχουν καθοριστεί στα 16.800 δολάρια την ημέρα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Α. Πίττας: Νέα εξαγορά για τη Euroseas. Εκρηκτική άνοδος της μετοχής κατά 76%. Live η διακύμανση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: J. Fredriksen: Ζημίες για τη Golden Ocean και αναβολή πληρωμών για τις νέες παραγγελίες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ν. Τσάκος: Στην TEN τα 2 δεξαμενόπλοια της BP



    ΣΧΟΛΙΑ