• Business

    Η DryShips “ψαλιδίζει” τις χρεώσεις που πληρώνει σε εταιρείες συμφερόντων του Γ. Οικονόμου

    Γιώργος Οικονόμου

    Γιώργος Οικονόμου, εφοπλιστής DryShips


    Αλλαγές σε ό,τι αφορά τις αμφιλεγόμενες χρεώσεις που πληρώνει σε εταιρείες συμφερόντων του διευθύνοντος συμβούλου της, Γιώργου Οικονόμου, δρομολογεί η ναυτιλιακή DryShips, στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης επένδυσης ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων της Kalani Investments Limited στην εταιρεία.

    Ειδικότερα, η DryShips σχεδιάζει νέες συμφωνίες με τις TMS Bulkers και TMS Offshore Services (αμφότερες συμφερόντων του Γιώργου Οικονόμου), οι οποίες θα προβλέπουν μείωση των χρεώσεων αυτών κατά 33%, στα 1.644 δολάρια ανά πλοίο, όπως αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο που κατατέθηκε στην αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς. Ωστόσο, παράλληλα η δεκαετής συμφωνία θα αυξήσει το εύρος των υπηρεσιών που παρέχουν οι δύο εταιρείες στην DryShips από την 1η Ιανουαρίου του 2017, παρέχοντας εκτελεστικές υπηρεσίες, με την προϋπόθεση ότι η τελευταία θα διαθέτει τουλάχιστον είκοσι πλοία.

    Παράλληλα, η DryShips, με βάση τον ίδιο σχεδιασμό, θα τερματίσει τις συμφωνίες για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών με τις Fabiana Services, Vivid Finance και Basset Holdings, τρεις εταιρείες ιδιοκτησίας του Γιώργου Οικονόμου και του οικονομικού διευθυντή της DryShips, Αντώνη Κανδυλίδη.

    Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες η DryShips ανακοίνωσε πως ήλθε σε ιδιωτική συμφωνία με την Kalani Investments Limited, στην οποία και θα πουλήσει κοινές ονομαστικές μετοχές της DryShips συνολικής αξίας 200 εκατ. δολαρίων, μια διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί – εκτός απροόπτου – μέσα σε 24 μήνες.

    Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που έκανε η DryShips, τα κέρδη που θα προκύψουν από την πώληση των μετοχών αυτών στην Kalani, η ναυτιλιακή του κ. Οικονόμου πρόκειται να τα χρησιμοποιήσει για γενικούς εταιρικούς σκοπούς.

    Αξίζει να αναφερθεί ότι η νέα αυτή συμφωνία προβλέπει πως η Kalani δε θα μπορεί να έχει απαίτηση επί των πωλήσεων, ενώ έχει την υποχρέωση να εξαγοράσει τις κοινές μετοχές σύμφωνα με τους όρους που έχει θέσει η εταιρεία του κ. Οικονόμου. Ακόμη, η ναυτιλιακή θα προχωρήσει και σε έκδοση κοινών μετοχών συνολικής αξίας 1,5 εκατ. δολαρίων στην Kalani ως commitment fee. Παράλληλα, στη νέα συμφωνία δε θα περιλαμβάνονται άλλα επενδυτικά προϊόντα, όπως warrants, παράγωγα ή μετοχές άλλων σειρών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιάννης Δράγνης: Επεκτείνει στρατηγικά το στόλο της ναυτιλιακής του

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κρίτων Λεντούδης: Είναι γεγονός! Εξαγόρασε τέσσερα πλοία της Hanjin

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στο κόκκινο η Μαρινόπουλος. Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι



    ΣΧΟΛΙΑ