• Ψηφιακές λύσεις για τη ρύθμιση των οφειλών σας

    Στόχος η εξοικονόμηση χρόνου και η επίσπευση των διαδικασιών προς όφελος των δανειοληπτών

    doValue: Ψηφιακές λύσεις για κάθε πρόβλημα ρύθμισης οφειλής

    Ψηφιακές λύσεις για κάθε πιθανό θέμα που μπορεί να ανακύψει σε σχέση με τη ρύθμιση οφειλής παρέχει στους συναλλασσόμενους με αυτή οφειλέτες η doValue, με στόχο την εξοικονόμηση χρόνου και την επίσπευση των διαδικασιών προς όφελος των δανειοληπτών.

    Συγκεκριμένα, μέσα από μία σειρά από ηλεκτρονικές υπηρεσίες, η doValue δίνει τη δυνατότητα στους οφειλέτες να έχουν πρόσβαση σε απαντήσεις για θέματα που τους απασχολούν σχετικά με την οφειλή τους και τις δυνατότητες ρύθμισης αυτής, καθώς και να υποβάλουν ηλεκτρονικά αιτήματα ρύθμισης της οφειλής τους, γρήγορα, άμεσα, χωρίς χρονοβόρες και γραφειοκρατικές διαδικασίες. Όλα αυτά μέσα από το σύγχρονο και φιλικό περιβάλλον του νέου ιστοτόπου της (www.dovaluegreece.gr) που έρχεται να διευκολύνει σημαντικά τις σχέσεις με τους συναλλασσόμενους.

    Έτσι, ο οφειλέτης μπορεί, για παράδειγμα, να υποβάλει αίτημα για τη ρύθμιση της οφειλής του και να πληρώσει ηλεκτρονικά, αλλά και να υπογράψει ψηφιακά τη σύμβαση ρύθμισης, όπως και να επικαιροποιήσει άμεσα και με ασφάλεια ανά πάσα στιγμή τις πληροφορίες που τον αφορούν.

    Οι ψηφιακές λύσεις της doValue

    Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτήματος Ρύθμισης e-Ρύθμιση Οφειλής

    Με την υπηρεσία e-Ρύθμιση Οφειλής οι οφειλέτες μπορούν να υποβάλουν, από όπου κι αν βρίσκονται, χωρίς αναμονή, γρήγορα  και χωρίς γραφειοκρατία αίτημα για ρύθμιση της οφειλής τους.

    Με τη βοήθεια του ειδικού ψηφιακού εργαλείου καταχώρησης αιτημάτων ο οφειλέτης καθοδηγείται στη συμπλήρωση των απαραίτητων πεδίων όπως ενδεικτικά:

    – Δόση

    – Απαιτούμενα έγγραφα

    – Προσωπικά στοιχεία & Στοιχεία επικοινωνίας οφειλέτη

    Το αίτημα λαμβάνει μοναδικό αριθμό καταχώρησης ο οποίος λειτουργεί ως αριθμός αναφοράς για μελλοντικές επικοινωνίες του οφειλέτη, μέσω του ψηφιακού εργαλείου είτε μέσω του τηλεφωνικού κέντρου για το στάδιο της εξέλιξης της επεξεργασίας του αιτήματός του.

    Ηλεκτρονική Πληρωμή e-Payment

    Mε την υπηρεσία e-Payment πραγματοποιείται ηλεκτρονικά, απλά, γρήγορα και με ασφάλεια η πληρωμή της οφειλής χωρίς προμήθεια.

    Για να πληρωθεί ηλεκτρονικά η οφειλή με e-Payment, είναι απαραίτητο:

    – Να χρησιμοποιηθεί χρεωστική κάρτα (debit) – δεν μπορεί να πληρωθεί με πιστωτική κάρτα.

    – Να υπάρχει email (ηλεκτρονική διεύθυνση ταχυδρομείου) – σε αυτό θα αποσταλούν τα απαραίτητα στοιχεία για την πληρωμή. Το email αυτό θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη συναλλαγή.

    – Εάν το ποσό της πληρωμής είναι πάνω από 2.000€ ανά συναλλαγή, η ηλεκτρονική πληρωμή χωρίζεται σε περισσότερες μερικές πληρωμές.

    – Υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από την αποστολή του e-mail για να πραγματοποίηση της πληρωμής. Το χρονικό διάστημα αναγράφετε στο e-mail που αποστέλλεται.

    Ηλεκτρονική Υπογραφή Σύμβασης Ρύθμισης e-Signature

    Με την υπηρεσία e-Signature υπογράφεται ηλεκτρονικά η σύμβαση ρύθμισης της οφειλής. Η διαδικασία ολοκληρώνεται γρήγορα και με ασφάλεια.

    Μόλις εγκριθεί το αίτημα ρύθμισης της οφειλής, η doValue ενημερώνει τον οφειλέτη για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να υπογράψει. Ανάλογα με την οφειλή, υπογράφει ηλεκτρονικά και μέσω διαδικασίας τηλεδιάσκεψης.

    Η διαδικασία ολοκληρώνεται με ασφάλεια σε κάθε βήμα:

    1. Πριν από την ηλεκτρονική υπογραφή υπάρχει η  δυνατότητα να διαβάσει ο ενδιαφερόμενος αναλυτικά τους όρους στη σύμβαση της ρύθμισης.

    2. Για να ολοκληρωθεί η υπογραφή, απαιτείται η χρήση κωδικό μιας χρήσης (OTP), ο οποίος αποστέλλεται στο κινητό που έχει δηλωθεί στην doValue Greece.

    3. Αφού πραγματοποιηθεί η ηλεκτρονική υπογραφή, ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει με email ηλεκτρονικό αντίγραφο της σύμβασης ρύθμισης με χρήση του email μέσω το οποίου δρομολογήθηκε η διαδικασία υπογραφής.

    Mε την υπηρεσία e-Signature ολοκληρώνεται η διαδικασία χωρίς καθυστερήσεις και γραφειοκρατία:

    – Δεν χρειάζεται να μετακινηθεί ο οφειλέτης για να υπογράψει τη σύμβαση της ρύθμισής του.

    – Εξοικονομεί χρόνο επιλέγοντας την ημέρα και την ώρα που τον εξυπηρετεί.

    – Δεν χρειάζεται να εκτυπωθεί αντίγραφο της σύμβασης ρύθμισης. Το λαμβάνει ηλεκτρονικά στο email του.

    Παράλληλα, με τον τρόπο αυτό, η doValue περιορίζει το αποτύπωμα αμφότερων των δύο πλευρών στο περιβάλλον γιατί μειώνεται σημαντικά η κατανάλωση χαρτιού και εξοικονομούνται φυσικοί πόροι.

    Επικαιροποίηση στοιχείων e-KYC «Γνώρισε τον πελάτη σου»

    Με την υπηρεσία e-KYC οι οφειλέτες μπορούν να επικαιροποιούν ηλεκτρονικά τα στοιχεία τους, ανάλογα με το χαρτοφυλάκιο στο οποίο υπάγονται με τους ακόλουθους τρόπους:

    – Ηλεκτρονικά μέσω τηλεδιάσκεψης για τους οφειλέτες του χαρτοφυλακίου Frontier Issuer Designated Activity Company

    – Με ραντεβού με εκπρόσωπο στα σημεία εξυπηρέτηση της doValue Greece για τους οφειλέτες του χαρτοφυλακίου Frontier Issuer Designated Activity Company

    – ­Με ραντεβού σε όποιο κατάστημα του δικτύου καταστημάτων της Τράπεζας Eurobank ΑΕ εξυπηρετεί. Από το παραπάνω εξαιρούνται οι οφειλέτες του χαρτοφυλακίου Frontier Issuer Designated Activity Company.

    Η επικαιροποίηση αφορά σε δικαιολογητικά:

    – για την επαλήθευση της ταυτότητας του οφειλέτη

    – για την επαλήθευση του εισοδήματος και των φορολογικών στοιχείων του

    – για την επαλήθευση της μόνιμη κατοικίας και του τηλεφώνου του

    – που απαιτούνται για την επαλήθευση του επαγγέλματός του

    Σύμφωνα με το οικείο νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο, η doValue Greece, υπό την ιδιότητά της ως Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις, η οποία εποπτεύεται από την Τράπεζα της Ελλάδος, υποχρεούται να τηρεί στα συστήματά της πλήρη, ορθά και επικαιροποιημένα στοιχεία πιστοποίησης της ταυτότητας των οφειλετών, καθώς και έγγραφα – δικαιολογητικά που επαληθεύουν τα ως άνω στοιχεία ταυτοποίησης.

    Η  επαλήθευση και η επικαιροποίηση των στοιχείων ανά τακτά χρονικά διαστήματα είναι κανονιστική υποχρέωση που απορρέει από την κείμενη νομοθεσία καθώς και τη μεταξύ των δύο μερών σχέση.