• Business

    Δωρεά «μαμούθ» 10 δισ. δολαρίων από τον Τζεφ Μπέζος στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής

    • NewsRoom

    Jeff Bezos, ιδρυτής της Amazon


    O πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου στην μάχη προστασίας του περιβάλλοντος

    Το ποσό των 10 δισ. δολαρίων αποφάσισε να προσφέρει ο ιδρυτής της Amazon και ιδιοκτήτης της Washington Post, Τζεφ Μπέζος, για την διάσωση του περιβάλλοντος της Γης, όπως έγινε γνωστό από ανακοίνωση που έκανε ο ίδιος χθες.

    Υπενθυμίζεται ότι η πρωτοβουλία αυτή έρχεται σε μία περίεργη, χρονικά, στιγμή, καθώς μόλις ένα μήνα νωρίτερα η Amazon είχε απειλήσει με απόλυση μία ομάδα εργαζομένων, που μίλησαν για το ρόλο της εταιρείας στην κλιματική αλλαγή.

    Το νέο Βezos Earth Fund θα αρχίσει να διανέμει το χρηματικό ποσό, που αντιστοιχεί περίπου στο 7,7% της περιουσίας του δισεκατομμυριούχου, το καλοκαίρι, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος με ανάρτησή του στο Instagram, λίγες μέρες μετά την αγορά πολυτελέστατης έπαυλης αξίας 165 εκατ. δολαρίων στο Μπέβερλι Χιλς.

    «Θέλω να συνεργαστώ με άλλους για την βελτίωση των γνωστών τρόπων και την εξερεύνηση νέων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπέζος.

    «Αυτή η παγκόσμια πρωτοβουλία θα χρηματοδοτήσει επιστήμονες, ακτιβιστές, ΜΚΟ – όποια προσπάθεια προσφέρει μια πραγματική δυνατότητα, που θα βοηθήσει στη διατήρηση και την προστασία της Φύσης. Μπορούμε να σώσουμε τη Γη. Θα χρειαστεί συλλογική προσπάθεια από μεγάλες και μικρές εταιρείες, κράτη, παγκόσμιους οργανισμούς και άτομα», συμπλήρωσε.

    View this post on Instagram

    Today, I’m thrilled to announce I am launching the Bezos Earth Fund.⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ Climate change is the biggest threat to our planet. I want to work alongside others both to amplify known ways and to explore new ways of fighting the devastating impact of climate change on this planet we all share. This global initiative will fund scientists, activists, NGOs — any effort that offers a real possibility to help preserve and protect the natural world. We can save Earth. It’s going to take collective action from big companies, small companies, nation states, global organizations, and individuals. ⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ I’m committing $10 billion to start and will begin issuing grants this summer. Earth is the one thing we all have in common — let’s protect it, together.⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ – Jeff

    A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos) on

    Αξίζει να σημειωθεί ότι Μπέζος, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, με προσωπική καθαρή περιουσία περίπου 130 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Forbes, έχει συγκρουστεί στο παρελθόν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει αρνηθεί ανοιχτά τον ανθρώπινο ρόλο στην κλιματική αλλαγή. Το απόγειο της σύγκρουσής τους ήρθε μετά την απόφαση του Ρεπουμπλικανού προέδρου να αποσύρει τις ΗΠΑ από την Συμφωνία των Παρισίων για το κλίμα.



    ΣΧΟΛΙΑ