• Business

    Donnie Callaway: Γιατί μπήκε φυλακή ο Αμερικανός «γκουρού» των vintage Ferrari

    • Μαρία Βε
    Donnie Callaway

    Donnie Callaway (Πηγή: Youtube)


    Προφυλακισμένος στην Lower Buckeye της Αριζόνας βρίσκεται από τις αρχές Απριλίου ο δημοφιλής μηχανικός των vintage Ferrari, ο οποίος διαθέτει το “μαγικό άγγιγμα”, σύμφωνα με τους λάτρεις των διαχρονικά αγαπημένων και κλασσικών πολυτελών σπορ οχημάτων.

    Ο Donnie Callaway, για πολλά χρόνια θεωρούνταν ένας από τους κορυφαίους μηχανικούς, ο οποίος επισκεύαζε και συντηρούσε τα πολυτελή οχήματα εύπορων ιδιοκτητών vintage Ferrari και Alfa Romeo.

    Παράλληλα, εμφανιζόταν να ζει μια πλουσιοπάροχη ζωή, καθώς δημοσίευε φωτογραφίες του σε βενετσιάνικα κανάλια, κόμπαζε για την αγορά έργων τέχνης μεγάλης αξίας και σύχναζε στα George V Hotel του Παρισίου και Chateau Marmont του Λος Άντζελες.

    Σήμερα όμως, βρίσκεται αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες για κλοπή, διακίνηση κλεμμένης περιουσίας, πλαστογραφία και απάτη.

    Ο 60χρονος μηχανικός συνελήφθη αφού φέρεται να προσπάθησε να πουλήσει μια Ferrari Daytona και μια Ferrari 512BB σε έναν συλλέκτη στην Αριζόνα, ο οποίος ανέφερε ότι υποψιάστηκε ότι ο Κάλαγουεϊ δεν είχε δικαιώματα στα οχήματα που πουλούσε.

    Έτσι, ο συλλέκτης έστησε μια επιχείρηση-δόλωμα, προκειμένου να παρασύρει τον Callaway στην “φάκα” της αστυνομίας, σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο επικαλείται εμπιστευτικές πληροφορίες.

    Ο Callaway κρατείται τώρα στις φυλακές, καθώς του έχει επιβληθεί εγγύηση 400.000 δολαρίων σε μετρητά, σύμφωνα με τις αρχές.

    Η ακροαματική διαδικασία έχει προγραμματιστεί για τις 17 Απριλίου, ενώ η δικάσιμος έχει οριστεί για τις 14 Αυγούστου.

    Εξαιρετικός, αλλά πανάκριβος!

    Η φήμη του Callaway απογειώθηκε τα τελευταία χρόνια από σημαντικούς σχολιαστές αυτοκινήτων όπως τον Matt Farah και τον Jay Leno, οι οποίοι παρουσίαζαν την δημοφιλή εκπομπή του στο YouTube με θέμα το αυτοκίνητο.

    Την ώρα που μερικοί από τους πιο πλούσιους φανατικούς των ιταλικών αυτοκινήτων στην Καλιφόρνια, προσπαθούν να ανακτήσουν τα μέρη των οχημάτων τους που του είχαν εμπιστευτεί, άλλοι “πίνουν νερό στο όνομά του”.

    “Δεν είναι πολλοί οι μηχανικοί στις ΗΠΑ που μπορούν να εργαστούν σε τέτοιο το επίπεδο”, σημειώνει ο Steve Serio, μεσίτης που προμηθεύεται οχήματα blue chip για συλλέκτες.

    “Μπορεί να υπάρχουν 20 άνθρωποι στην Καλιφόρνια, αλλά σίγουρα δεν είναι 50. Είναι μια επιχείρηση που αργοπεθαίνει. Είναι δύσκολο να βρεις ικανούς ανθρώπους’, συμπληρώνει ο Serio.

    Πράγματι, δεν υπάρχει άνθρωπος που αμφισβητεί την τεχνογνωσία του Callaway στις μηχανές των ιδιαίτερων αυτών οχημάτων, τις οποίες κρεμούσε σε ειδικό χώρο στο εργαστήριο εντός της οικίας του στο Λάνκαστερ, περίπου 70 μίλια βόρεια του Λος Άντζελες.

     

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

     

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Donnie Callaway (@ferrari_1966)

    Συχνά μάλιστα, δημοσίευε φωτογραφίες από τα “έργα” του, όπως έναν μισοκατασκευασμένο κινητήρα Ferrari 512.

    “Η δουλειά του είναι μοναδική! Μου έδωσε μια δίκαιη τιμή για μια εξαιρετικής ποιότητας δουλειά”, είχε αναφέρει παλαιότερα ένας πελάτης του.

    Άλλοι κάνουν λόγο για ένα εξαιρετικό σύνολο δεξιοτήτων χωρίς να τον διακρίνει καμία έπαρση.

    Ωστόσο, αρκετοί μιλούν για “αδιαφανείς” χρεώσεις και την τάση του Callaway να υπερχρεώνει!

    Υποστηρίζουν δε ότι αυτό αμαυρώνει το όνομα των μηχανικών και αποθαρρύνει τους ανθρώπους από το να αγοράσουν μια Ferrari.

    Donnie Callaway
    Donnie Callaway (Πηγή: Youtube)

    Το “αμαρτωλό” παρελθόν μιας αυθεντίας

    Την ίδια στιγμή, το Bloomberg αναφέρει ότι το “βιογραφικό” του Callaway περιλαμβάνει νομικές διαμάχες και σειρά κατηγορητηρίων που χρονολογούνται από το 2001.

    Ειδικότερα, έχει κατηγορηθεί για κλοπές κατά συρροή και απάτες, ενώ έχει καταδικαστεί για διάρρηξη το 2001.

    Το 2003 καταδικάστηκε για κατοχή ναρκωτικών και κλοπή κακουργηματικής φύσεως, ενώ στον φάκελο του υπάρχει και καταδίκη για ενδοοικογενειακή βία από το 2006.

    Μεταξύ άλλων, το 2012, καταδικάστηκε για ψευδορκία και εκβίαση.

    Στις 21 Φεβρουαρίου φέτος, ο Thomas Shaughnessy – θρύλος στον κόσμο της Vintage Ferrari για την ιδιοκτησία, την “απογύμνωση” και την πώληση ορισμένων πολύ σημαντικών Ferrari – υπέβαλε δήλωση στο Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνιας, αναφέροντας ότι στην έκθεση αυτοκινήτου Retromobile στο Παρίσι, είχε δει τον Callaway να προσπαθεί να πουλήσει μια σπάνια Ferrari Monza που ανήκε σε άλλον.

    Στο μεταξύ, έχει εμφανιστεί ένας νέος λογαριασμός στο Instagram με το όνομα του Callaway που τον περιγράφει ως «απατεώνα».

     

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

     

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Donnie Callaway (@ferrari_1966)

    Μια αγωγή, που κατατέθηκε στις 11 Αυγούστου 2023, αφορά – μεταξύ άλλων – αθέμιτες επιχειρηματικές πρακτικές, παραβιάσεις του νόμου περί επισκευών οχημάτων της Καλιφόρνιας, παραβίαση σύμβασης και απάτη.

    Με την αγωγή, ζητείται αποζημίωση για μια Ferrari Daytona του 1973 αξίας 950.000 δολαρίων, μια Maserati 3500 Spyder Vignale του 1961 αξίας 825.000 δολαρίων, μια Ferrari 328 του 1986 αξίας 100.000 δολαρίων και μια Rolls-Royce Flying Spur του 1995 αξίας 40.000 δολαρίων.

    Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο ενάγων έχει πληρώσει σχεδόν 1,5 εκατ. δολάρια στον Callaway ως μεσιτικές αμοιβές και υπηρεσίες επισκευής, που πραγματοποιήθηκαν στα οχήματά του.

    Ισχυρίζεται, μεταξύ άλλων, ότι ο Callaway δεν είχε την άδεια που απαιτείται από το νόμο για να εργαστεί ως μηχανικός αυτοκινήτων, ενώ υποστηρίζει ότι σε ένα ταξίδι στο Βέλγιο, ο Callaway – χωρίς να γνωρίζει ότι παρακολουθείται – τοποθέτησε σκόπιμα μικρά μεταλλικά κομμάτια στα μπουζί μιας Ferrari Testarossa αξίας 200.000 δολαρίων, προκαλώντας τη βλάβη του κινητήρα.

    Όπως σημειώνει στην αγωγή του ο ενάγων, παρατήρησε ότι αργότερα ο Callaway σε αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρθηκε στην συγκεκριμένη ferrari με σχόλια τύπου: “Δεν θα τον δούμε ποτέ ξανά στο δρόμο” και “Last Drive”…

    Σημειώνεται ότι ο Callaway δεν έχει καμία σχέση με τη οικογένεια πίσω από την Callaway Cars, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της εταιρείας Pete Callaway, ο οποίος θέλησε να ενημερώσει τον κόσμο, προκειμένου να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις.

    Διαβάστε επίσης: 

    Ferrari: Αβάντα σ’ αυτόν που φεύγει!

    F1 Αυστραλία: Έκαναν το 1-2 οι Ferrari!

    F1: Έγραψε ιστορία ο Bearman



    ΣΧΟΛΙΑ