• Business

    Disney: Ξεκινούν οι απολύσεις 7.000 υπαλλήλων – Τις επόμενες μέρες οι πρώτες περικοπές

    Bob Iger, CEO Walt Disney

    Bob Iger, CEO Walt Disney


    Η Walt Disney ξεκίνησε την πρώτη φάση των περικοπών 7.000 θέσεων εργασίας, στο πλαίσιο του στόχου εξοικονόμησης 5,5 δισ. δολαρίων που ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο.

    Η πρώτη ομάδα εργαζομένων που απολύονται θα ενημερωθεί εντός τεσσάρων ημερών, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Μπομπ Ιγκερ σε υπόμνημα προς το προσωπικό σήμερα Δευτέρα. Ένας δεύτερος, μεγαλύτερος γύρος απολύσεων θα ακολουθήσει τον Απρίλιο, επηρεάζοντας αρκετές χιλιάδες εργαζόμενους. Ο τρίτος κύκλος «ενδιαφερομένων» θα ειδοποιηθεί πριν από το καλοκαίρι, μεταδίδει το Bloomberg.

     Ο Ιγκερ, ο οποίος τον Νοέμβριο επανήλθε στην εταιρεία που διηύθυνε για 15 χρόνια, έχει καταρτίσει σχέδια για τη βελτίωση της οικονομικής απόδοσης της μεγαλύτερης εταιρείας ψυχαγωγίας στον κόσμο. Μεταξύ των προκλήσεων που καλείται να αντιμετωπίσει είναι η μείωση των κερδών από τις τηλεοπτικές επιχειρήσεις ροής, οι οποίες έχασαν πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια το τρίμηνο που έληξε τον Δεκέμβριο.

    Υπό τη διοίκηση του Ιγκερ, η εταιρεία καταργεί μια οργανωτική δομή που θέτει στελέχη διανομής πάνω από τις τηλεοπτικές και κινηματογραφικές επιχειρήσεις. Και δίνει περισσότερη έμφαση σε ηγέτες του δημιουργικού, όπως η Dana Walden στα τηλεοπτικά και ο Alan Bergman στα κινηματογραφικά στούντιο.

    Οι περικοπές αναμένεται να επηρεάσουν όλα τα τμήματα της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των θεματικών πάρκων και του αθλητικού δικτύου ESPN. Η Disney απασχολούσε περίπου 220.000 άτομα σε όλο τον κόσμο την 1η Οκτωβρίου. Περίπου το 25% είναι μερικής απασχόλησης ή εποχικοί υπάλληλοι.

    Ο Ιγκερ είπε τον Φεβρουάριο ότι περίπου 3 δισ. δολάρια από τη στοχευμένη εξοικονόμηση κόστους θα προέλθουν από τον προϋπολογισμό για ταινίες και τηλεοπτικές παραγωγές, ενώ το υπόλοιπο από τη μείωση του λειτουργικού κόστους.

    Η μετοχή της Disney, που μετά τις εν λόγω ανακοινώσεις σημείωσε άνοδο 0,8% στη Νέα Υόρκη, υποχώρησε 44% το 2022, στη δεύτερη συνεχόμενη ετήσια πτώση της.

    Διαβάστε επίσης

    Τράπεζα Πειραιώς: Στο 59,5208% τα δικαιώματα ψήφου στη MIG

     



    ΣΧΟΛΙΑ