• Business

    Disney: Στους 161,8 εκατ. οι συνδρομητές του Disney+ στο πρώτο τρίμηνο

    • NewsRoom
    Bob Iger, CEO της Walt Disney

    Bob Iger, CEO της Walt Disney


    Μικρότερες από τους φόβους των αναλυτών ήταν οι απώλειες συνδρομητών για την υπηρεσία streaming της Walt Disney στο πρώτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους (Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2023), με την εταιρεία να καταγράφει καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα.

    Ειδικότερα, η Disney ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη 99 σεντ ανά μετοχή έναντι εκτιμήσεων για 78 σεντς ανά μετοχή. Τα έσοδά της διαμορφώθηκαν στο 23,51 δισ. δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 23,37 δισ.  δολάρια.

    Μια πρόσφατη αύξηση των τιμών για τις υπηρεσίες ροής της Disney πιθανότατα οδήγησε στην απώλεια περίπου 2,4 εκατομμυρίων συνδρομητών Disney+ κατά τη διάρκεια του τριμήνου, η οποία ήταν ωστόσο μικρότερη από τα 3 εκατ. που ανέμεναν οι επενδυτές σύμφωνα με το StreetAccount.

    Το Disney+ έκλεισε το τρίμηνο με 161,8 εκατομμύρια συνδρομητές, μείωση σε σχέση με πριν από τρεις μήνες, όταν η υπηρεσία ροής είχε 164,2 εκατομμύρια συνδρομητές.

    Με τον Bob Iger ξανά στο τιμόνι, η Disney επιδιώκει να κάνει έναν «σημαντικό μετασχηματισμό» της επιχείρησής της μειώνοντας τα έξοδα.  «Μετά από ένα σταθερό πρώτο τρίμηνο, ξεκινάμε έναν σημαντικό μετασχηματισμό, έναν μετασχηματισμό που θα μεγιστοποιήσει τις δυνατότητες των δημιουργικών μας ομάδων παγκόσμιας κλάσης και των απαράμιλλων εμπορικών σημάτων και των franchise μας», δήλωσε  ο Iger. «Πιστεύουμε ότι η δουλειά που κάνουμε για να αναδιαμορφώσουμε την εταιρεία μας γύρω από τη δημιουργικότητα, μειώνοντας παράλληλα τα έξοδα, θα οδηγήσει σε διαρκή ανάπτυξη και κερδοφορία για την πλατφόρμα streaming, θα μας τοποθετήσει καλύτερα για να αντιμετωπίσουμε μελλοντικές αναταραχές και παγκόσμιες οικονομικές προκλήσεις και θα προσφέρει αξία για τους μετόχους μας», πρόσθεσε.

    Επιπλέον, όπως προέβλεπε η Disney τα προηγούμενα τρίμηνα, οι δραστηριότητές της απευθείας στους καταναλωτές παρουσίασαν για άλλη μια φορά λειτουργική ζημία . Το πιο πρόσφατο τρίμηνο, η λειτουργική ζημία ήταν 1,05 δισεκατομμύρια δολάρια, μικρότερη από ό,τι είχε προβλέψει η Wall Street (για 1,2 δισ. δολάρια).

    Το μεγαλύτερο επιχειρηματικό τμήμα της Disney, τα μέσα ενημέρωσης και η διανομή ψυχαγωγίας, ανέφερε πωλήσεις 14,78 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ελαφρώς αυξημένες από 14,59 δισεκατομμύρια δολάρια πριν από ένα χρόνο. Οι αναλυτές προέβλεψαν κατά μέσο όρο 15,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι πωλήσεις απευθείας στους καταναλωτές, οι οποίες περιλαμβάνουν υπηρεσίες ροής καθώς και ορισμένα διεθνή προϊόντα, απέφεραν 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με την πρόβλεψη των αναλυτών για 5,44 δισεκατομμύρια δολάρια κατά μέσο όρο.

    Ένα φωτεινό σημείο  για τη Disney ήρθε από το τμήμα των θεματικών πάρκων και προϊόντων, το οποίο σημείωσε αύξηση εσόδων κατά 21% στα 8,7 δισεκατομμύρια δολάρια κατά το τελευταίο τρίμηνο. Λίγο περισσότερα από 6 δισεκατομμύρια δολάρια από αυτά τα έσοδα προήλθαν από τα θεματικά πάρκα.



    ΣΧΟΛΙΑ