• Business

    Δημήτρης Τσίγκος-StartTech: Θα δημιουργήσουμε ταμείο επενδύσεων για την τεχνολογία


    Ελπίδα και στήριγμα στην ανάπτυξή τους εκτός Ελλάδας προσφέρουν οι angel investors που βοηθούν επιλεγμένες νεοφυείς εταιρείες να μεγαλώσουν.

    Ο CEO της StartTech, Δημήτρης Τσίγκος, παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα το ρόλο της StartTech που είναι ένα μεγάλο angel group με στόχο να βοηθήσει τις επιλεγμένες εταιρείες να μεγαλώσουν και να αναπτυχθούν εντός και εκτός Ελλάδας. Αρκετές startup βρίσκονται κάτω από τα φτερά της StartTech, δυο εξ αυτών έχουν τη βάση τους εκτός Ελλάδας. Μέχρι σήμερα έχουν επενδυθεί 1 εκατομμύριο ευρώ με το 10% εξ αυτών να προορίζεται για τις δυο Startup εκτός Ελλάδας.

    «Φιλοδοξία μας είναι να προχωρήσουμε στη δημιουργία ενός αυστηρά ιδιωτικού ταμείου επενδύσεων σε επιχειρήσεις τεχνολογίας λογισμικού, με επενδυτές τόσο από την Ελλάδα όσο και το εξωτερικό, το οποίο θα επενδύει πάντοτε σε συνδυασμό με την ενεργό παροχή υπηρεσιών υποστήριξης στις επιχειρήσεις – λήπτες επένδυσης, σε συμφωνία με το μοντέλο του «επιχειρηματικού οικοσυστήματος» στο οποίο βασίζεται η StartTech Ventures», δήλωσε σχετικά Δημήτρης Τσίγκος.

    Η StartTech Ventures θα επαναλαμβάνει τα Demo Days, στα οποία προσκεκλημένοι είναι επενδυτές,δημοσιογράφοι και άλλοι παράγοντες του επιχειρηματικού οικοσυστήματος, σε εξαμηνιαία βάση.

    Η έμφαση δίνεται στην Ελλάδα, όμως στόχος για την ανάπτυξή τους είναι να αναπτυχθεί το χαρτοφυλάκιο των Startup εκτός Ελλάδας. Για το 2017 στόχος είναι η StartTech να μετεξελιχθεί σε ένα ιδιωτικό επενδυτικό κεφάλαιο και αυτό θα γίνει αν και άλλοι επενδυτές ενώσουν τις δυνάμεις του και ενισχύσουν τις προσπάθειες της StartTech Ventures.

    Στην παρουσίαση που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα, η StartTech Ventures και επτά Startup από Ελλάδα και το εξωτερικό συμμετείχαν στις παρουσιάσεις, αναλύοντας τα σχέδια και τα επιχειρηματικά πλάνα τους.

    Μεταξύ άλλων παρουσιάστηκαν οι δυο μεγάλες επιτυχίες της StartTech, και του ιδρυτή της, Δημήτρη Τσίγκου, η ABZorba Games και η Epignosis-TalentLMS. Η πρώτη είναι πλατφόρμα παιχνιδιών  που έχει εξαγοραστεί από ένα μεγάλο παίκτη του χώρου των online casino games και η δεύτερη πηγαίνει πολύ καλά στην αγορά των εκπαιδευτικών υπηρεσιών στο cloud.

    Στην ίδια παρουσίαση, ο Daniel Tomov, του επενδυτικού κεφαλαίου Accelerator Eleven με έδρα τη Βουλγαρία, που λειτουργεί με υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων, σημείωσε ότι πολύ μεγάλο ρόλο στην επιλογή των επενδύσεων στην Eleven παίζει η κουλτούρα κάθε founder, ενώ κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης της νέας εταιρείας θα πρέπει να δοθεί έμφαση στη χώρα όπου βρίσκονται οι περισσότεροι πελάτες.

    Από το 2012 η Eleven έχει επενδύσει 12 εκατ. ευρώ σε 112 startups, σε 25 χώρες της Ευρώπης και των Βαλκανίων κυρίως, και ψάχνει συνέχεια για νέες ιδέες και ενδεχομένως και στη χώρα μας.



    ΣΧΟΛΙΑ