• οπτικές ίνες

    Business

    Δίκτυα οπτικής ίνας: Μία επένδυση στο μέλλον της χώρας

    • NewsRoom

    Φαντάζεστε έναν κόσμο με 100% εγγυημένη ταχύτητα internet για downloading σε δευτερόλεπτα, παρακολούθηση HD video χωρίς διακοπές και όλες τις smart συσκευές ταυτόχρονα online, χωρίς να «κολλάει» καμία; Τηλεργασία, τηλεκπαίδευση και live streaming να γίνονται παράλληλα, χωρίς παγωμένες οθόνες; Ουτοπικό; Κάθε άλλο! Αυτές είναι μερικές μόνο από τις δυνατότητες της πολυσυζητημένης υποδομής Fiber To The Home (FTTH), δηλαδή της οπτικής ίνας μέχρι την πρίζα των σπιτιών και των επιχειρήσεών μας.

    Οι οπτικές ίνες κάνουν αισθητά καλύτερη την καθημερινότητά μας και συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), το Internet of Things, η Εικονική Πραγματικότητα (VR), το 3D printing, τα Αυτόνομα Ρομπότ (Autonomous Robots) κ.α. Η επιχειρηματική δραστηριότητα εξελίσσεται! Επιχειρηματίες σε σημαντικούς κλάδους, όπως ο Τουρισμός, η Γεωργία, η Κτηνοτροφία και η Βιομηχανία, θα εφαρμόσουν τα νέα αυτά δεδομένα στην καθημερινότητά τους, αξιοποιώντας στο έπακρο την τεχνολογία, τις γρήγορες ταχύτητες και την απόλυτη σταθερότητα των οπτικών ινών ανταγωνιζόμενοι πλέον με ίσους όρους τη διεθνή αγορά.

    οπτικές ίνες

    100% οπτική ίνα για 1 εκατ. σπίτια και επιχειρήσεις μέσα στη χρονιά

    Η αλήθεια είναι πως οι υποδομές FTTH αλλάζουν την καθημερινότητά μας και φέρνουν το μέλλον σε απόσταση αναπνοής. Και σήμερα ο Όμιλος ΟΤΕ έρχεται να απαντήσει στις ψηφιακές ανάγκες της δεκαετίας, με κινήσεις που αλλάζουν τα δεδομένα: Αναλαμβάνει να φέρει την οπτική ίνα (FTTH) σε 3 εκατ. σπίτια και επιχειρήσεις και, παράλληλα, ενισχύει τη διείσδυση των υψηλών ταχυτήτων, αναβαθμίζοντας, εντελώς δωρεάν, τις ταχύτητες του σταθερού internet.

    Σήμερα, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις που έχουν πρόσβαση σε 100% οπτική ίνα μέχρι το σπίτι (FTTH) μέσω του COSMOTE Fiber, του μεγαλύτερου δικτύου οπτικών ινών της χώρας, έχουν ξεπεράσει σε αριθμό τα 650.000. Ο Όμιλος ΟΤΕ συνεχίζει δυναμικά το σχέδιο επέκτασης προκειμένου να φέρει το FTTH σε 1 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις μέσα στο 2022, και σε 3 εκατομμύρια μέχρι το 2027. Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο με μεγάλη πολυπλοκότητα υλοποίησης και για τη μεγαλύτερη επένδυση σε τηλεπικοινωνιακές υποδομές που έχει γίνει τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα. Ένα έργο που θα αλλάξει καθοριστικά τις ψηφιακές υποδομές της χώρας για τις επόμενες δεκαετίες και θα την οδηγήσει στην Κοινωνία των Gigabit.

    Μήπως έχει φθάσει ήδη το FTTH έξω από το σπίτι σας;

    Μπορείτε να μάθετε εάν έχει φτάσει η οπτική ίνα έξω από το σπίτι ή την επιχείρησής σας, απλά με ένα κλικ εδώ. Όσοι ενδιαφέρονται για εγγυημένες υπερ-υψηλές ταχύτητες 100 & 200Mbps, μπορούν να τις αποκτήσουν σε ειδική, προνομιακή τιμή, με τα προγράμματα COSMOTE Fiber 100 & 200Mbps από €28,90 και €31,90 το μήνα, αντίστοιχα. Επιπλέον, για τις επιχειρήσεις, η COSMOTE διαθέτει τα προγράμματα COSMOTE Business Double Play Fiberspeed Basic & Full Pack από €39,90 το μήνα.

    Οι τιμές διαμορφώνονται συνδυαστικά με την ειδική επιδότηση συνολικού ύψους €360 της δράσης Superfast Broadband του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η δράση υλοποιείται με τη μέθοδο κουπονιού (voucher), που επιδοτεί το πάγιο των προγραμμάτων COSMOTE Fiber με €13/μήνα, για διάστημα 24 μηνών και το εφάπαξ κόστος σύνδεσης με €48. Για τη διαθεσιμότητα της οπτικής ίνας και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη δράση Superfast Broadband, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το site: www.sfbb.gr.

    Παράλληλα, ταχύτατα υλοποιείται και η πρωτοβουλία του Ομίλου για τη δωρεάν αναβάθμιση των ταχυτήτων του σταθερού ευρυζωνικού internet για τους συνδρομητές COSMOTE, όπου είναι τεχνολογικά εφικτό.

    Περισσότεροι από 750.000 οικιακοί και εταιρικοί πελάτες, σε περιοχές που δεν έχει φτάσει ακόμη η οπτική ίνα μέχρι το σπίτι και την επιχείρηση, θα δουν τις ταχύτητες του σταθερού ευρυζωνικού Internet να αναβαθμίζονται δωρεάν στην αμέσως επόμενη εμπορικά διαθέσιμη ταχύτητα, μέσα στο 2022. Οι πελάτες ενημερώνονται αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αναβάθμισης, μέσω του λογαριασμού σταθερής, της εφαρμογής My COSMOTE App και με γραπτό μήνυμα (sms).

    Οι πρωτοβουλίες του Ομίλου ΟΤΕ για την επέκταση του FTTH και την άμεση αναβάθμιση των ταχυτήτων αναβαθμίζουν τη χώρα, αλλάζουν ριζικά την καθημερινότητα και δημιουργούν νέες προοπτικές για την ψηφιακή ανάπτυξη. Θα συμβάλουν καθοριστικά στην επιτυχία της Βίβλου Ψηφιακού Μετασχηματισμού 2020-2025 και του Εθνικού Πλάνου Ευρυζωνικότητας 2021-2027, αλλά και στη σημαντική βελτίωση της απόκλισης της Ελλάδας από τον μέσο όρο του ευρωπαϊκού δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, DESI.