• Business

    «ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε.»

    • NewsRoom

    Η εταιρεία «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.» (ΔΑΑ) ιδρύθηκε το 1996, μέσω της σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα. Ο ΔΑΑ διοικείται και λειτουργεί ως εταιρεία του ιδιωτικού τομέα, με το Ελληνικό Δημόσιο να κατέχει το 55% των μετοχών και το υπόλοιπο 45% να βρίσκεται στην κατοχή ιδιωτών.

    Από το 2001 έως σήμερα, ο ΔΑΑ έχει εξυπηρετήσει περισσοτέρους από 315 εκατομμύρια επιβάτες με περισσότερες από 3,5 εκατομμύρια πτήσεις. To 2019, ο ΔΑΑ κατέγραψε την καλύτερη ιστορική επίδοσή του από πλευράς επιβατικής κίνησης με 25,57 εκ. επιβάτες, ενώ η θετική δυναμική συνεχίζεται και το 2020.

    Προσφέροντας ένα από τα πιο καινοτόμα και ολοκληρωμένα προγράμματα κινήτρων προς τις αεροπορικές εταιρείες διεθνώς, ο ΔΑΑ διασφαλίζει τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη της εγχώριας και της διεθνούς κίνησης, ενώ παράλληλα προωθεί στρατηγικά τον «προορισμό Αθήνα» μέσα από ένα ευρύ πλέγμα συνεργασιών και πρωτοβουλιών.

    Έχοντας βραβευθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ως Καλύτερο Αεροδρόμιο στην Ευρώπη από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αεροδρομίων, για το υψηλό επίπεδο προσφερόμενων υπηρεσιών και την επιβατική εξυπηρέτηση, ο ΔΑΑ συνεχίζει και κατά το 2020 να υλοποιεί το πρόγραμμά του για αισθητική, λειτουργική και επιχειρησιακή αναβάθμιση στους χώρους του αεροδρομίου.

    Ο ΔΑΑ έχει κατακτήσει έως τώρα 94 σημαντικές διεθνείς διακρίσεις και βραβεία. Σήμερα, με περισσότερες από 300 επιχειρήσεις και περισσότερους από 13.000 υπαλλήλους, η αεροδρομιακή κοινότητα αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους μοχλούς ανάπτυξης και απασχόλησης στην Ελλάδα.