• Business

    Diane Hendricks: Ποια είναι η πλουσιότερη αυτοδημιούργητη γυναίκα των ΗΠΑ με περιουσία 11,6 δισ. δολάρια, που μεγάλωσε σε φάρμα

    • NewsRoom
    Diane Hendricks

    Diane Hendricks


    Η Diane Hendricks δεν είναι πλούσια κληρονόμος, ούτε προέρχεται από κάποια πολιτική οικογένεια. Πέρασε τα παιδικά της χρόνια σε μια φάρμα παραγωγής γάλακτος στο Ουισκόνσιν και απέκτησε μία ηθική απέναντι στην εργασία που τελικά τη βοήθησε να δημιουργήσει μία αυτοκρατορία.

    Την περασμένη εβδομάδα, η Hendricks – με περιουσία 11,6 δισ. δολάρια – βρέθηκε στην κορυφή της λίστας του Forbes με τις πλουσιότερες αυτοδημιούργητες γυναίκες της Αμερικής για πέμπτη συνεχή χρονιά. Η περιουσία της προέρχεται κατά κύριο λόγο από την ABC Supply, μια εταιρεία δομικών υλικών που έχτισε με τον εκλιπόντα σύζυγό της το 1982, αναφέρει σε άρθρο του το CNBC. Αυτή τη στιγμή είναι πρόεδρος της εταιρείας.

    Το 2017, η Hendricks μιλώντας στο Forbes εξήγησε ότι παρακολουθώντας του γονείς της να διευθύνουν τη φάρμα 24 ώρες το 24ωρο, απέκτησε μία οπτική που επηρέασε την ζωή και τις αποφάσεις της.

    Έμεινε έγκυος στα 17 της και παντρεύτηκε το αγόρι της από το σχολείο, ενώ ολοκλήρωσε το Λύκειο από το σπίτι της. Σε ηλικία 21 ετών, υπέβαλε αίτηση διαζυγίου και πλέον, ως ανύπαντρη μητέρα, έκανε μία σειρά από εργασίες κυρίως σε γραφεία, πριν τελικά προσπαθήσει να αποκτήσει άδεια μεσιτείας ακινήτων.

    «Η μητρότητα μπήκε στη ζωή μου πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα να μεγαλώσω πρόωρα», είπε η Hendricks. «Δεν με εμπόδισε να κυνηγήσω τα όνειρα μου. Στην πραγματικότητα, νομίζω ότι συγκεντρώθηκα ακόμη περισσότερο σε αυτό που ήθελα να πετύχω».

    Μερικά από τα όνειρά της ήταν απλά, όπως επισήμανε: να μετακομίσει σε μια πόλη και να φοράει ταγιέρ καθημερινά στην δουλειά της. Τα όνειρα αυτά άλλαξαν άρδην όταν γνώρισε και παντρεύτηκε τον εργολάβο στέγης Ken Hendricks τη δεκαετία του 1970. Μαζί, ίδρυσαν την ABC Supply στην πόλη Beloit του Ουισκόνσιν.

    Μέχρι το 1994, η εταιρεία είχε 100 παραρτήματα. Τέσσερα χρόνια αργότερα, εμφάνισε για πρώτη φορά ετήσια έσοδα άνω του 1 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes.

    Από τότε που πέθανε ο σύζυγός της το 2007, η Hendricks έχει αναλάβει μόνη της τα ηνία της ABC Supply. Η εταιρεία έχει πλέον περισσότερα από 840 υποκαταστήματα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, και είναι η 23η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία της χώρας, σύμφωνα με το Forbes. Η ABC Supply έχει αποκτήσει τα περιουσιακά στοιχεία 18 άλλων εταιρειών τα τελευταία πέντε χρόνια, ενδεικτικό της κυριαρχίας της στην αγορά.

    Η επιτυχία αυτή δεν ήρθε χωρίς αντιπαραθέσεις. Το 2016, την πρώτη χρονιά που η Hendricks βρέθηκε στην κορυφή της λίστας του Forbes, η Milwaukee Journal Sentinel ανέφερε ότι «δεν πλήρωσε ούτε μια δεκάρα κρατικούς φόρους εισοδήματος από το 2012 έως το 2014».

    Αυτό δεν είναι απαραίτητα παράνομο: Ο επικεφαλής λογιστικών της ABC Supply, Scott Bianchini, είπε στο CNBC Make It ότι η εταιρεία είχε αλλάξει τη φορολογική της ταξινόμηση από C-corp σε S-corp κατά τη διάρκεια αυτών των ετών.

    Σήμερα, η Hendricks εξακολουθεί να έχει την έδρα της στην Beloit, η οποία έχει λιγότερους από 37.000 κατοίκους. Σύμφωνα με το Forbes, έχει ξοδέψει εκατομμύρια δολάρια σε τοπικά έργα για την ανοικοδόμηση εγκαταλελειμμένων ακινήτων και την εισαγωγή νέων επιχειρήσεων στο κράτος.

    Το 2017, άνοιξε ένα τοπικό κέντρο σταδιοδρομίας, το οποίο φιλοξενεί σεμινάρια για τη διδασκαλία δεξιοτήτων σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου, όπως ο προγραμματισμός και η κατασκευή. Όπως τόνισε στο Forbes το πρόγραμμα έχει στόχο να δείξει στους εφήβους την «αξία κάθε εργασίας».

    Διαβάστε ακόμη:

    Ο Mr Ray-Ban έδωσε τα ηνία της αυτοκρατορίας του στον βοηθό του – Άφησε εκτός διοίκησης τα έξι παιδιά του



    ΣΧΟΛΙΑ