• Business

    ΔΕΗ: Πώς έχασε σχεδόν 25.000 πελάτες σε δύο μήνες και γιατί τα στοιχεία του ΛΑΓΗΕ λένε τη μισή αλήθεια

    ADMHE ΑΔΜΗΕ ΔΕΗ Παναγιωτάκης

    Εμμ. Παναγιωτάκης – Πρόεδρος ΔΕΗ


    Περίπου 25.000 πελάτες εγκατέλειψαν τη ΔΕΗ μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες,από τα τέλη Νοεμβρίου μέχρι τα μέσα του Ιανουαρίου, με τις… τάσεις φυγής από τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού προς τους ιδιώτες παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας να ενισχύονται έτι περαιτέρω, όπως δείχνουν τα στοιχεία.

    Βέβαια, όχι όλα ακριβώς τα στοιχεία: αν και οι μετρητές που στα μέσα Ιανουαρίου ήταν δηλωμένοι σε ιδιώτες παρόχους ήταν αυξημένοι κατά περίπου 24.500 σε σχέση με τα τέλη Νοεμβρίου (160.500, έναντι 136.000), δείχνοντας ξεκάθαρα την τάση αυτή, τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο λειτουργός της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (ΛΑΓΗΕ) έδιναν μία εντελώς διαφορετική εικόνα, καθώς σύμφωνα με αυτά η ΔΕΗ όχι μόνο δε χάνει μερίδιο αγοράς έναντι των ιδιωτών παρόχων, αλλά αντίθετα εμφανίζει αύξηση του μεριδίου της στην αγορά κατά 1%!

    Ποια στοιχεία λένε αλήθεια και ποια λένε ψέματα; Η αλήθεια είναι ότι όλα τα στοιχεία είναι σωστά. Απλώς υπάρχει μία λεπτομέρεια στην οποία κρύβεται ο… διάβολος.

    Τα στοιχεία του ΛΑΓΗΕ δεν αφορούν στον αριθμό των μετρητών, αλλά στην ποσότητα της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώθηκε. Έτσι, με δεδομένο ότι ο φετινός χειμώνας είναι βαρύς και τα νοικοκυριά έχουν αυξημένες ανάγκες σε ηλεκτρικό ρεύμα, η κατανάλωση είναι μεγαλύτερη, κάτι που ευνοείται και από την έκπτωση 15% που προσφέρει η ΔΕΗ στους συνεπείς πελάτες της.

    Παράλληλα, πλέον είναι περισσότεροι οι πελάτες της ΔΕΗ με ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν ενταχθεί σε διακανονισμό οφειλών, με αποτέλεσμα να τους επανασυνδεθεί η τροφοδοσία ηλεκτρικού ρεύματος, και άρα να αυξηθεί και πάλι η κατανάλωση ρεύματος μέσω της ΔΕΗ.

    Όμως τα στοιχεία για τον αριθμό των μετρητών αποκαλύπτουν μία άλλη αλήθεια: ότι οι ιδιώτες πάροχοι έχουν αυξήσει το μερίδιο αγοράς τους ακόμα περισσότερο τους τελευταίους μήνες, εντάσσοντας στα πελατολόγιά τους σχεδόν 25.000 νέους πελάτες…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πρωταθλήτρια στην τιμή της βενζίνης η Ελλάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιες είναι οι προτάσεις Σάλλα για τα κόκκινα δάνεια

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ράνια Αικατερινάρη. Η αριστερή τραπεζίτισσα του Υπερταμείου με τις τσάντες Gucci



    ΣΧΟΛΙΑ