• Business

    ΔΕΗ: Διευκρινίσεις για την τιτλοποίηση απαιτήσεων

    Γιώργος Στάσσης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΗ


    Διευκρινήσεις σχετικά με την τιτλοποίηση απαιτήσεων ανακοινώνει η ΔΕΗ κατόπιν ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

    Συγκεκριμένα η ΔΕΗ Α.Ε. ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιό της ενέκρινε επί της αρχής στις 22.7.2020 τους βασικούς όρους της συναλλαγής τιτλοποίησης ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων άνω των 90 ημερών.

    Το ποσό της συναλλαγής θα κυμανθεί από € 300 έως € 350 εκατ. με επιτόκιο 6,8% και το ποσό των προς τιτλοποίηση απαιτήσεων εκτιμάται σε € 1,7 δις. Στη συναλλαγή, με διοργανωτή την Deutsche Bank, συμμετέχει ως επενδυτής η PIMCO, ενώ η τελική σύνθεση των επενδυτών θα οριστικοποιηθεί κατά τo κλείσιμο της συναλλαγής (financial close).

    Η έγκριση αυτή έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης έγκρισης των βασικών όρων της συναλλαγής τιτλοποίησης απαιτήσεων με καθυστέρηση έως 60 ημέρες, της οποίας το ποσό θα κυμανθεί από € 200 εκατ. έως € 250 εκατ. με επιτόκιο 3,5% και το ποσό των προς τιτλοποίηση απαιτήσεων εκτιμάται στα € 260 εκατ. Διοργανωτής της συναλλαγής είναι η Finacity και επενδυτής η JP Morgan.

    Σημειώνεται ότι η προσπάθεια για την τιτλοποίηση των απαιτήσεων ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2017.

    Η ΔΕΗ θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση μετά την οριστικοποίηση των συμβατικών κειμένων και το κλείσιμο των συναλλαγών (financial close).



    ΣΧΟΛΙΑ