• Business

    ΔΕΗ – Άρειος Πάγος: Την Παρασκευή τα υπομνήματα για το αίτημα πιλοτικής δίκης

    Γιώργος Στάσσης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΗ

    Γιώργος Στάσσης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΗ


    Πραγματοποιήθηκε σήμερα η ακρόαση του αιτήματος της ΔΕΗ στον Άρειο Πάγο για την πραγματοποίηση πιλοτικής δίκης που θα ξεκαθαρίζει, τελεσίδικα, τι ισχύει για τη ρήτρα αναπροσαρμογής. Η απόφαση του Άρειου Πάγου για το αν θα πραγματοποιηθεί η πιλοτική δίκη και το πότε, θα σε δύο εβδομάδες, ενώ μέχρι την Παρασκευή στις 12 πρέπει να κατατεθούν τα υπομνήματα.

    Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΗ κατέθεσε το σχετικό αίτημα πριν λίγες ημέρες, με στόχο να δοθεί μια δικαστική απάντηση σε ανώτατο επίπεδο που θα επιλύει το θέμα γρήγορα. Στόχος είναι να μη δημιουργηθεί μια βιομηχανία αμφισβητήσεων με αντικρουόμενες αποφάσεις σε διάφορες βαθμίδες δικαστηρίων, που θα ταλαιπωρήσουν τον κόσμο, και θα δημιουργήσουν ένα θολό τοπίο και σοβαρές νομικές εκκρεμότητες για τη ΔΕΗ.

    Υπενθυμίζεται ότι έχουν γίνει συλλογικές αγωγές του ΙΝΚΑ (τουλάχιστον 1.700 πολιτών) και της ΕΚΠΟΙΖΩ, που ζητούν να κηρυχθεί παράνομος ο τρόπος επιβολής της ένταξης της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος. Πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των προσφευγόντων πραγματοποίησε η Ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, μάλιστα έχει εκδοθεί και σχετική γνωμοδότηση του καθηγητή Μεντή.

    Η συλλογική αγωγή είχε προγραμματιστεί να εκδικαστεί για την 1η Ιουνίου αλλά αναβλήθηκε για τις 6 Ιουλίου ενόψει της σημερινής ακρόασης για πιλοτική δίκη στον Άρειο Πάγο. Ωστόσο εκδόθηκε εκδόθηκε προσωρινή διαταγή που απαγορεύει τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος μόνο για τα ευάλωτα νοικοκυριά που δεν πληρώνουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

    Διαβάστε επίσης:

    Απόφαση για ρήτρα αναπροσαρμογής: Απαγόρευση διακοπής ηλεκτροδότησης μόνο για τα ευάλωτα νοικοκυριά

     



    ΣΧΟΛΙΑ