• Business

    Δεύτερο κύμα συντηρητικών κατασχέσεων για τη Folli Follie – Συζητείται αύριο η αίτηση ανακοπής

    • Δημήτρης Κόκκορης
    folli follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Δεύτερο κύμα επιδόσεων για συντηρητική κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων σε θυγατρικές εταιρείες της Folli Follie από τις οποίες φέρονται να εισπράττουν μερίσματα οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Οι επιδόσεις γίνονται από πλευράς της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών και για λογαριασμό 56 φυσικών προσώπων που κέρδισαν πρόσφατα τα ασφαλιστικά μέτρα για αποζημιώσεις μέχρι του ποσού των 1,8 εκατ. ευρώ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιδόσεις γίνονται σε τέσσερις έως πέντε θυγατρικές εταιρείες της Folli Follie.

    Την περασμένη Παρασκευή, η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών, επικεφαλής της οποίας είναι ο δικηγόρος Γιάννης Κυριακόπουλος, είχε προχωρήσει σε επιδόσεις συντηρητικής κατάσχεσης τόσο για την αμαρτωλή εταιρεία της Folli Follie όσο και για άλλα εμπλεκόμενα, εννέα φυσικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και τα τρία μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

    Με αυτήν την κίνηση, η Ένωση Επενδυτών στράφηκε και κατά της ασφαλιστικής εταιρείας AIG, η οποία παρέχει ασφαλιστική κάλυψη στον πρώην ορκωτό λογιστή της Folli Follie, Γιώργο Βαρθαλίτη.

    Ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι η κάλυψη αυτή ανέρχεται στα 2 εκατ. ευρώ, όντας διασυνδεδεμένη με το επίπεδο αμοιβών που λάμβανε ο πρώην ορκωτός της Folli Follie.

    Έναντι της απόφασης του Πρωτοδικείου της Αθήνας το οποίο και ενέκρινε τα ασφαλιστικά μέτρα των 56 επενδυτών που έχασαν τα χρήματά τους τοποθετούμενοι σε μετοχές, ομόλογα και προθεσμιακά συμβόλαια της εταιρείας, μπορεί να ασκηθούν αιτήσεις ανακοπής από τους εμπλεκόμενους μέσα σε χρονικό διάστημα οκτώ ημερών από την ημέρα της επίδοσης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η Folli Follie κατέθεσε αίτηση ανακοπής, η οποία αναμένεται να συζητηθεί αύριο το μεσημέρι.

    Η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών πριν από λίγη ώρα, σε παρέμβασή της για τις δρομολογούμενες εξελίξεις, αναφέρει: «Καλούμε όλους τους επενδυτές που έχουν ζημιωθεί από την Folli Follie να προσέλθουν αύριο στην Ευελπίδων προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά την συζητούμενη ανακοπή στην οποία προχώρησε η εταιρεία, μη αποδεχόμενη τις ευθύνες της έναντι των ζημιωθέντων επενδυτών. Για άλλη μία φορά, η εν πολλές αμαρτίαιες περιπεσούσα εταιρεία επιδιώκει να αποσύσει τις ευθύνες της και να αποφύγει τις νόμιμες υποχρεώσεις της».



    ΣΧΟΛΙΑ