• Business

    Damian Rodriguez Prado (EDPR Ελλάδος): Θα επενδύσουμε 500 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα

    Γενικός Διευθυντής της EDPR Ελλάδος, κ. Damian Rodriguez Prado


    Η EDPR θα συνεχίσει να εξελίσσεται και να αναπτύσσεται στην Ελλάδα σύμφωνα με το στρατηγικό της πλάνο 2021-25,  με έργα που θα αγγίξουν τα 500MW δυναμικότητας και πάνω από 500 εκατ. ευρώ σε επενδύσεις», σημειώνει χαρακτηριστικά Γενικός Διευθυντής της EDPR Ελλάδος, κ. Damian Rodriguez Prado.

    Στα σχέδια της εταιρείας είναι να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στα φωτοβολταϊκά αλλά και σε άλλες τεχνολογίες όπως η αποθήκευησ ενέργειας τα off shore αιολικά ενώ σε επίπεδο μητρικής εταιρείας παρακολουθούνται στενά και οι εξελίξεις στο υδρογόνο.

    Σχετικά με την ελληνική  αγορά ο κ. Prado τόνισε ότι ενδιαφέρει ιδιαίτερα τον πορτογαλικό όμιλο, αφού είναι μια από τις τρεις αγορές στην Ευρώπη με τα πιο φιλόδοξα πλάνα αύξησης της παρουσίας των ΑΠΕ μέχρι το 2030.

    Ειδικότερα, αναφερόμενος στους λόγους που η εταιρεία επενδύει στις ΑΠΕ στην Ελλάδα τόνισε,
    -Ότι διαθέτει ελκυστικούς και αναξιοποίητους πόροι για αιολικές – χερσαίες και υπεράκτιες, φωτοβολταϊκές και αποθηκευτικές λύσεις
    -Η Κυβέρνηση εφάρμοσε για την περίοδο 2018-20 μια επιτυχημένη ενεργειακή πολιτική για τις ΑΠΕ μέσω μακροπρόθεσμων δημοπρασιών, η οποία παρείχε προβολή στους επενδυτές και θα επιδιωχθεί με νέο πλαίσιο που προβλέπει τουλάχιστον επιπλέον 3GW ως το 2030
    – Βελτιώνεται το Macro Outlook
    – Έχει μεγάλες   δυνατότητες και προοπτικές για τα υπεράκτια πάρκα.

    Μάλιστα τόνισε, για τη σημερινή δύσκολη συγκυρία που έχει δημιουργήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, ότι αν και είναι ένα εξαιρετικά δυσάρεστο και καταδικαστέο γεγονός, εκτιμά ότι θα ενισχύσει την αποφασιστικότητα για την ανάπτυξη των ΑΠΕ καθώς οι ΑΠΕ είναι η μόνη ενέργεια που εξασφαλίζει την ενεργειακή αυτονομία της Ευρώπης.

    Συνολικά το σχέδιο ανάπτυξής της EDPR μέχρι το 2025 περιλαμβάνει επενδύσεις 19 δισ. ευρώ για να προσθέσει 20 GW ισχύος.

    Διαθέτει 45 MW στην Ελλάδα

    H EDP Renewables έχει παρουσία σε 26 αγορές σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία και διαθέτει εγκατεστημένη ισχύ σε ΑΠΕ 14 GW ενώ το ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων της ανέρχεται σε 6 GW.
    Στην Ευρώπη διαθέτει εγκατεστημένη ισχύ 5,8 GW στη Βόρειο Αμερική 7,4 GW στη Λατινική Αμερική 1,9 GW και στην Ασία 600 MW ενώ η θυγατρική της Ocean Winds διαθέτει  θαλάσσια αιολικά ισχύος 1,9 GW.



    ΣΧΟΛΙΑ