• Business

    Δ. Κούτρας: Γιατί πούλησε άρον-άρον το 3,39% της Ελλάκτωρ – Ποιος αγόρασε

    Δημήτρης Κούτρας, Αντιπρόεδρος της Intrakat

    Δημήτρης Κούτρας, Αντιπρόεδρος της Intrakat


    Μέτοχος κάτω του 5%  στην Ελλάκτωρ είναι πλέον ο Δημήτρης Κούτρας αφού πούλησε το 3,39% της Ελλάκτωρ  μέσω δυο «πακέτων» στο Χρηματιστήριο στην τιμή των 1,25 ευρώ, αρκετά χαμηλότερα από τα 2 ευρώ που θα μπορούσε να τα είχε δώσει λίγους μήνες πριν. Η κίνηση αυτή ξάφνιασε την αγορά, καθώς κανείς δεν περίμενε ότι θα επέλεγε να πουλήσει ο πρώην μέτοχος της Ελλάκτωρ τόσο χαμηλά, όταν είχε αρνηθεί να πουλήσει στα 2 ευρώ, και θεωρείται απόδειξη έλλειψης ρευστότητας και… προνοητικότητας.

    Ο κ. Κούτρας, ο οποίος έχει αποχωρήσει από το περασμένο καλοκαίρι από τη διοίκηση της Ελλάκτωρ, διατηρεί, μαζί με τις μετοχές της κόρης του, σήμερα, περί το 3,5% των μετοχών της Ελλάκτωρ.

    Συνολικά πουλήθηκαν 6 εκατ. μετοχές της εισηγμένης στα 1,25 ευρώ ανά μετοχή, με το συνολικό ύψος της συναλλαγής να διαμορφώνεται στα  7,5 εκατ. ευρώ. Πωλητής ήταν ο Δημήτρης Κούτρας με broker τη βρετανική χρηματιστηριακή εταιρεία Ambrosia Capital η οποία διοικείται από τους κ.κ. Τάσο Αστυφίδη και τον Σταύρο Ανάγνου.   Σύμφωνα με πληροφορίες, αγοραστής είναι το Amber Capital, ένα από τα ξένα funds που πούλησαν μέρος της συμμετοχής του στην Ελλάκτωρ το καλοκαίρι στα 2 ευρώ, στους αδελφούς Καλλιτσάντση.

    Σημειώνεται ότι η τιμή πώλησης στο 1,25 ευρώ είναι πολύ κάτω από την τιμή των 2 ευρώ που είχε αρνηθεί  να πουλήσει στους αδελφούς Καλλιτσάντση ένα χρόνο πριν και φημολογείται ότι προχώρησε στην κίνηση αυτή σήμερα για να εξασφαλίσει κεφάλαια για άλλες υποχρεώσεις.

    Η ρευστοποίηση του 3,39% της Ελλάκτωρ  τώρα δίνει τη δυνατότητα  στον κ. Κούτρα, σημερινό Πρόεδρο της Ιντρακάτ, να προχωρήσει  στην απόκτηση του 20% των μετοχών της εταιρείας Ιντρακάτ όπως έχει συμφωνήσει.

    Ποια είναι η Amber Capital

    Η Amber Capital δημιουργήθηκε από τον Joseph Oughourlian στην Νέα Υόρκη στα τέλη του 2005 kai διαθέτει σήμερα γραφεία στο Λονδίνο και το Μιλάνο. Ο αρμενικής καταγωγής manager κ.   Oughourlian  ξεκίνησε την καριέρα του στη Société Générale και έχει υποστηρίξει δημοσίως πως το περυσινό ράλι στα χρηματιστήρια της Νότιας Ευρώπης έχει ακόμα περιθώριο για να εξελιχθεί.

    Με το Amber Capital εστιάζει στις αγορές τις νότιας Ευρώπης,  και έχει επενδύσει στον ισπανικό μιντιακό όμιλο PRISA (Promotora de Informaciones) στον οποίο ανήκει η El Pais, στην επίσης ισπανική Telefonica, στην Telecom Italia ενώ στην Ελλάδα έχει επενδύσει  στον ΟΤΕ και στην Ελλάκτωρ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αναστάσιος Καλλιτσάντσης: Άμεση εξοικονόμηση 45 εκατ. ευρώ από τη συγχώνευση Ελλάκτωρ – ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος



    ΣΧΟΛΙΑ