• Business

    Creta Farms: Εξώδικο προς την PwC από τον Κ. Δομαζάκη – Ζητάει διακοπή του ελέγχου

    • Του Δημήτρη Κατακουζηνού

    Εμμανουήλ και Κωνσταντίνος Δομαζάκης. Πρώην μέτοχοι Creta Farms


    Ακατανόητη, παρελκυστική και απολύτως επιθετική πολιτική εναντίον της Creta Farms ακολουθεί ο μέχρι πρότινος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κωνσταντίνος Δομαζάκης, όπως προκύπτει από τα νέα αποδεικτικά στοιχεία που κατέθεσε η εταιρεία στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

    Η Creta Farms αποδέχθηκε άμεσα ειδικό έλεγχο από την PwC με βάση τους ισχυρισμούς Κ. Δομαζάκη περί απαίτησής του, ύψους 11.6 εκατ. ευρώ, που υποστηρίζει ότι δάνεισε στην εταιρεία…  πριν από 14 χρόνια. 

    Ταυτόχρονα η εταιρεία παρέδωσε προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και τα πιστωτικά ιδρύματα συγκεκριμένα στοιχεία που καθιστούν τους ισχυρισμούς αυτούς ανυπόστατους.

     

    To εξώδικο στην PwC

    Ωστόσο, ο Κ. Δομαζάκης, ενώ αρχικά αποδέχθηκε τη διενέργεια του ειδικού ελέγχου, σήμερα όχι μόνο αρνείται να προσκομίσει στην PwC τα ζητούμενα στοιχεία προς απόδειξη των όσων καταγγέλλει αλλά απέστειλε εξώδικο προς αυτή, ζητώντας τη διακοπή του ελέγχου.

    Ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης κλήθηκε επανειλημμένως, στις αρχές Μαΐου, από το ΔΣ της εταιρείας να προσκομίσει τα απαιτούμενα αποδεικτικά στοιχεία των ισχυρισμών του, χωρίς να βρει ανταπόκριση. 

    Μάλιστα, ο ίδιος ο Κ. Δομαζάκης με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είχε δεσμευθεί απέναντι στα μέλη του ΔΣ της Creta Farms να προσκομίσει στις 20 Μαΐου αντίγραφα επιταγών και παραστατικά εγγραφών που υποτίθεται ότι θα ενίσχυαν τις θέσεις του. 

    Τελικώς, δεν προσκόμισε ποτέ και τίποτα.

    Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, η διοίκησή της εταιρείας με επιστολή της ζητά τη συνδρομή και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προκειμένου να σταματήσει ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης να φέρει προσκόμματα στην ολοκλήρωση του Ειδικού Ελέγχου, τον οποίο οι καταγγελίες του ιδιου προκάλεσαν.



    ΣΧΟΛΙΑ