• Business

    Creta Farms: «Έπεσαν οι υπογραφές» για την χρηματοδότηση από τις τράπεζες – Τι θα κρίνει το business plan


    Το «πράσινο φως» για την ενίσχυση της Creta Farms με ρευστότητα έως 2 εκατ. ευρώ άναψαν οι πιστώτριες τράπεζες.

    Πρόκειται για την χρηματοδότηση που είχαν δεσμευθεί να χορηγήσουν οι πιστώτριες τράπεζες στην κρητική αλλαντοβιομηχανία στο πλαίσιο της συμφωνίας εξυγίανσης που υπέγραψαν με την Impala Invest του Δημήτρη Βιτζηλαίου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη Παρασκευή ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες των υπογραφών και πλέον η εταιρεία μπορεί από την τρέχουσα εβδομάδα να εκταμιεύσει έως 2 εκατ. ευρώ.

    Πηγές προσκείμενες στην Impala Invest, το νέο στρατηγικό επενδυτή, ανέφεραν ότι η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει όσα χρήματα χρειάζεται για την κάλυψη των αναγκών της, σημειώνοντας πάντως πως η πανδημία και οι επιπτώσεις που προκάλεσε έχουν επηρεάσει και θα επηρεάσουν τις εργασίες της Creta Farms.

    Όπως λένε, το 40% του κύκλου εργασιών προέρχεται από την κατηγορία του Horeca (ξενοδοχεία, εστιατόρια και catering), η οποία είχε σχεδόν εκμηδενισθεί από το lockdown ενώ βαρύτατες αναμένεται να είναι οι συνέπειες από την μειωμένη τουριστική κίνηση.

    Ειδικά, τα ξενοδοχεία της Κρήτης αποτελούσαν βασική πηγή εσόδων αφού απορροφούσαν μεγάλο κομμάτι της παραγωγής.

    Οι ίδιες πηγές αποφευχθούν να εκτιμήσουν πόσο ακριβώς θα επηρεάσει το επιχειρηματικό πλάνο ανάκαμψης της εταιρείας η επέλαση του κορονοϊού, και πόσο θα καθυστερήσει την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί.

    Μια καλύτερη εικόνα, επισημαίνουν θα υπάρξει στο τέλος του μήνα, οπότε και θα έχει ξεκαθαρίσει περισσότερο το τοπίο γύρω από τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

    Στο μεταξύ, η παραγωγή συνεχίζει να κινείται στα επίπεδα των 200 τόνων σε εβδομαδιαία βάση, τροφοδοτώντας κατά κύριο λόγο το λιανεμπόριο τροφίμων.

    Η συνεργασία με τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ έχει αποκατασταθεί και πλέον ολοένα και περισσότεροι κωδικοί της εταιρείας επιστρέφουν στα ράφια, ύστερα από περίπου ένα χρόνο ενώ πραγματοποιήθηκαν και προσλήψεις στο τμήμα πωλήσεων.

    Η ζήτηση, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αρχίσει να ανακάμπτει αισθητά με όχημα το ισχυρό brand name και την διείσδυση της Creta Farms στα ελληνικά νοικοκυριά.

    Όσον αφορά στην συζήτηση της συμφωνίας εξυγίανσης από το αρμόδιο δικαστήριο και την υπαγωγή της εταιρείας στο άρθρο 106 β και δ του πτωχευτικού κώδικα, θα εξαρτηθεί από την πανδημία και την απόφαση της κυβέρνησης για την πλήρη επαναλειτουργία των δικαστηρίων.



    ΣΧΟΛΙΑ