• Business

    Creta Farms: Δεν χρειαζόμαστε νέα αναδιάρθρωση των οφειλών μας


    H Creta Farms δεν χρειάζεται νέα αναδιάρθρωση των  οφειλών της, δεδομένου πως αναμένει την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης από το αρμόδιο δικαστήριο αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κρητική εταιρεία, διαψεύδοντας σχετικό δημοσίευμα.

    Παράλληλα, χαρακτηρίζει παραπλανητικές της αναφορές περί νέας αναστολής οφειλών για εννέα με δώδεκα μήνες, καθώς όπως αναφέρει δεν αφορούν την ίδια την εταιρεία αλλά γενική πρόταση του κ. Χουρδάκη για εταιρείες που «υπάρχει ήδη απόφαση ή αναμένουν να εκδοθεί απόφαση σύμφωνα με το άρθρο 106β ΠτΚ και οι οποίες εταιρείες, λόγω COVID19, μετρούν σημαντικές απώλειες στο business plan τους ευρισκόμενες προ των πυλών της πτώχευσης με σημαντικές ζημιές στα δημόσια έσοδα, την εργασία και τους πιστωτές».

    Η Creta Farms χαρακτηρίζει ως επαρκές το πλάνο που έχει καταθέσει ώστε να μπορέσει να καταστεί βιώσιμη, ενώ διευκρινίζει πως οι πωλήσεις της ανέρχονται περίπου στο ποσό των 7 εκατ. ευρώ τον μήνα και «όχι στο ποσό των 1,7 εκατομμυρίων ευρώ, όπως αναληθώς και για λόγους εντυπωσιασμού και πρόκλησης σύγχυσης στο επενδυτικό και καταναλωτικό κοινό, αναφέρει το προαναφερόμενο δημοσίευμα».

    Αναφορικά με το το πόρισμα της ελεγκτικής εταιρείας Deloitte, η Creta Farms, επαναλαμβάνει ότι δεν το έχει λάβει αλλά και ούτε σχετική επιστολή από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. «Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι τόσο η Εταιρεία μας όσο και ο κ. Χουρδάκης δεν έχουμε μέχρι και σήμερα λάβει καμία επίσημη ή ανεπίσημη, όπως υπαινίσσεται το ανωτέρω δημοσίευμα, ενημέρωση για το περιεχόμενο του εν λόγω πορίσματος».

    «Η Εταιρεία θα συνεχίσει με άοκνο τρόπο την προσπάθεια της να κάνει μία νέα αρχή προς όφελος της ιδίας, των εργαζομένων της, των καταναλωτών αλλά και εν γένει της ελληνικής οικονομίας», καταλήγει η ανακοίνωση της Creta Farms.



    ΣΧΟΛΙΑ