• Business

    Creta Farms: H απάντηση του mononews.gr στην εξώδικη διαμαρτυρία του κ. Κ. Δομαζάκη

    • NewsRoom


    Με κατάπληξη και οργή υποδεχθήκαμε την από 9/9/2019 εξώδικη διαμαρτυρία, πρόσκληση και δήλωσή σας, την οποία λάβαμε αυθημερόν και η οποία βρίθει ανακριβειών και έωλων κατηγοριών, απευθυνόμενες προς το μέσο ενημέρωσης το οποίο έχουμε την τιμή να διατηρούμε και το οποίο έχει κερδίσει, επάξια, την αποδοχή των αναγνωστών. 

    Αποκορύφωμα όλων δε αποτελεί ο εξωφρενικός σας ισχυρισμός περί δήθεν σκόπιμης προσπάθειά μας να πλήξουμε το πρόσωπό σας, ως εκτελεστικά όργανα και εντολοδόχοι τρίτων και η ανεδαφική σας αιτίασή σας περί υπαγόρευσης δημοσιευμάτων. 

    Επί της ουσίας και του περιεχομένου της εξώδικης δήλωσής σας οφείλουμε να σημειώσουμε τα κατωτέρω:

    Το δημοσίευμα, στο οποίο αναφέρεστε στην από 9/9/2019 εξώδικη διαμαρτυρία, πρόσκληση και δήλωσή σας, ουδεμία στόχευση δεν είχε πέραν της καταγραφής ενός ακόμα «επεισοδίου» στην ενδοοικογενειακή διαμάχη που συνταράσσει την εταιρεία Creta Farms, αλλά και το σύνολο της αγοράς και των επενδυτών, οι οποίοι παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις στη σημαντική αυτή εισηγμένη στο Χρηματιστήριο εταιρεία. 

    Το περιεχόμενο δε του εν λόγω δημοσιεύματος είναι προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και τα αναφερόμενα σε αυτό δεν αμφισβητούνται. 

    Ειδικότερα και σε όσα εσείς αναφέρετε στην εξώδικη δήλωσή σας, έχουμε να σημειώσουμε τα ακόλουθα:

    1. Αρνούμαστε να παρακολουθήσουμε τις βαριές εκφράσεις σας περί «κατάπτυστου, συκοφαντικού και προδήλως υπαγορευμένου» δημοσιεύματος, καθώς άπτονται των αρμοδίων δικαστηρίων, και επιφυλασσόμαστε σχετικώς. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι μέσα από την πολύχρονη επιχειρηματική σας πορεία, δεν είναι αυτή η εντύπωση που έχετε αποκομίσει για τη λειτουργία των μέσων ενημέρωσης και την άσκηση της δημοσιογραφίας. Οι αναφορές σας δε στο μέγεθος της φωτογραφίας σας είναι ανάξιες και σχολιασμού.
    2. Όπως και ανωτέρω επισημαίνουμε, το συγκεκριμένο δημοσίευμα αποτελεί προϊόν ρεπορτάζ και ως εκ τούτου, ούτε ανέλεγκτα παραθέσαμε πληροφορίες, ούτε βεβαίως εκτελούμε εντολές ενόψει της Γ.Σ. της εταιρείας Creta Farms, όπως με τρόπο ανοίκειο και πρωτοφανή τολμάτε να ισχυρίζεστε και για τους οποίους ισχυρισμούς σας επιφυλασσόμαστε για την άσκηση κάθε νομίμου δικαιώματός μας.
    3. Αντίθετα, καίτοι φάσκετε και αντιφάσκετε στην εξώδικη δήλωσή σας, η πραγματικότητα είναι πως, όντως, έγινε χρήση εγγράφου ώστε να λάβει χώρα μεταβίβασης μετοχών της εταιρείας Ευρωκρέτα από τη μητέρα σας, Ελένη Δομαζάκη στην κόρη σας, Ελένη Δομαζάκη, το οποίο φέρεται να έχει θεώρηση γνησίου υπογραφής από τη ΓΑΔΑ, με υπογραφή αστυνομικού με ονοματεπώνυμο Ιωάννης Μακρής. Εντούτοις, όπως προκύπτει από την απάντηση της ΓΑΔΑ, το πρόσωπο που φέρεται να θεώρησε το γνήσιο των συγκεκριμένων υπογραφών είναι ανύπαρκτο ή σε κάθε περίπτωση δεν υπηρετεί στη ΓΑΔΑ, ενώ η μητέρα σας δεν παρουσιάστηκε στη ΓΑΔΑ την 27/5/2019.
    4. Η δε αναφορά μας στο δημοσίευμα περί «πλευράς του πρώην διευθύνοντος συμβούλου» έχει βάση το γεγονός πως, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, εφόσον η μεταβίβαση των μετοχών αυτών ολοκληρωνόταν και εκείνες περνούσαν στα χέρια της κόρης σας, η πλευρά Εμ. Δομαζάκι θα αποτελούσε μειοψηφία στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας Ευρωκρέτα, κάτι που καλώς γνωρίζετε ότι είναι αληθές, καθώς είτε εσείς ο ίδιος, είτε και μέσω συγγενικών σας προσώπων θα ελέγχατε άνω του 50% του μετοχικού της κεφαλαίου. Αυτή την αυτονόητη έννοια είχε λοιπόν η αναφορά μας στην «πλευρά του πρώην διευθύνοντος συμβούλου», δηλαδή στην πλευρά Κωνσταντίνου Δομαζάκη.

    Ισχυρίζεστε στην εξώδικη δήλωσή σας ότι η μητέρα σας μεταβίβασε στην κόρη σας, δυνάμει ιδιωτικού συμφωνητικού, ένα μικρό ποσοστό μετοχών της εταιρείας Ευρωκρέτα και πως το ιδιωτικό συμφωνητικό φέρει τη γνήσια υπογραφή της μητέρας σας.

    Ωστόσο, στο σημείο αυτό προκύπτει το ερώτημα, ποιος ήταν ο λόγος θεώρησης του γνησίου της υπογραφής των συμβαλλομένων στο ιδιωτικό αυτό συμφωνητικό, από τη στιγμή που δεν αμφισβητείτο η γνησιότητα των υπογραφών που είχαν τεθεί σε αυτό και, το κυριότερο, δε δίνετε καμία απάντηση για το γεγονός πως, τελικά, η θεώρηση των υπογραφών έγινε και παράνομα, αφού η μητέρα σας δεν μετέβη στην υπηρεσία που φέρεται να θεώρησε την υπογραφή της, ενώ το πρόσωπο που θεωρεί το γνήσιο των υπογραφών της κόρης και της μητέρας σας είναι ανύπαρκτο, ή σε κάθε περίπτωση δεν υπηρετεί στη ΓΑΔΑ. 

    Κανέναν έστω προβληματισμό δε σας προκαλούν τα παραπάνω περιστατικά.

    Εσείς, ο τόσο λάβρος σε χαρακτηρισμούς δεν βρήκατε να γράψετε μία λέξη για αυτό.

    Εν συνεχεία, απαριθμείτε μία σειρά ισχυρισμών σας, οι οποίοι δεν τελούν σε γνώση μας – για την ώρα – και δεν θα μπορούσαν άλλωστε, προφανώς επιδιώκοντας να μετατοπίσετε το κέντρο βάρους της αποκάλυψής μας σε άλλα υποτιθέμενα γεγονότα, αποφεύγοντας ξανά να δώσετε την οποιαδήποτε ουσιαστική απάντηση για τη σκανδαλώδη θεώρηση του ιδιωτικού συμφωνητικού, η οποία δεδομένο είναι ότι θέτει σε αμφισβήτηση την εγκυρότητα του εν λόγω εγγράφου.

    Την μετατόπιση αυτή επιχειρείτε, χωρίς ουσιαστικά να δίνετε απαντήσεις στα καυτά ερωτήματα που προκύπτουν από το επίσημο έγγραφο της ΓΑΔΑ.

    Στο τέλος, μάλιστα, της εξώδικης δήλωσής σας διατυπώνετε τον ενδιαφέροντα ισχυρισμό ότι ουδεμία σχέση έχετε με την εν λόγω υπόθεση. 

    Όμως, αν όντως έτσι έχουν τα πράγματα, ποιος είναι ο λόγος που σας οδηγεί να λαμβάνετε θέση υπέρ της μίας ή της άλλης εκδοχής των γεγονότων, όπως πράττετε απαριθμώντας σειρά περιστατικών, τα οποία ισχυρίζεστε ότι είναι αληθή και τα οποία σαφώς θα πρέπει να ερευνηθούν περαιτέρω, εφόσον είναι υπόθεση η οποία προσωπικά δεν σας αφορά; 

    Ειδικότερα δε, εφόσον δεν έχετε κάποιο συμφέρον από την εν λόγω συναλλαγή, η οποία αφορά τη μεταβίβαση μετοχών της Ευρωκρέτα από τη μητέρα σας προς την κόρη σας και της οποίας η εγκυρότητα, τουλάχιστον αμφισβητείται, για ποιο λόγο δεν αρκείστε στο να μας αναφέρετε ότι ουδεμία σχέση δεν έχετε με την υπόθεση, αλλά αντίθετα, υποστηρίζετε το νόμιμο της σχετικής μεταβίβασης μετοχών; 

    Οι απαντήσεις στα ανωτέρω ερωτήματα είναι προφανείς, ακόμη και για κάποιον με ανύπαρκτη γνώση περί θεμάτων εταιρειών και μετοχών. 

    Επιβεβαιώνετε με τη στάση σας τον πυρήνα του δημοσιεύματός μας, δείχνοντας ότι πράγματι είχατε συμφέρον οι εν λόγω μετοχές να περάσουν από την ιδιοκτησία της μητέρας σας σε εκείνη της κόρης σας, για λόγους αυταπόδεικτους και οι οποίοι αφορούν τον έλεγχο της θυγατρικής – συνδεδεμένης εταιρείας της Creta Farms, Ευρωκρέτα.

    Τέλος, όσον αφορά το ερώτημά σας για τον τρόπο που ήλθε στα χέρια μας το έγγραφο της ΓΑΔΑ, μόνο ως ρητορικό μπορούμε να το εκλάβουμε, καθώς, όπως κι εσείς γνωρίζετε, η δημοσιογραφική δεοντολογία δεν μας επιτρέπει να σας κοινοποιήσουμε τέτοιου είδους πληροφορίες. 

    Εξάλλου, ο ίδιος με την εξώδικη δήλωσή σας επιβεβαιώσατε τον άγραφο κανόνα πως το σημαντικότερο όλων για ένα ρεπορτάζ είναι να επιβεβαιώνεται στην ουσία του και εσείς με την όλη στάση σας ήρθατε και ουσιαστικά δικαιώσατε τις σχετικές μας αποκαλύψεις.



    ΣΧΟΛΙΑ