• Business

    CPI: Αύξηση εσόδων και λειτουργικής κερδοφορίας

    CPI


    Αύξηση εσόδων και λειτουργικής κερδοφορίας κατέγραψε η CPI στο β’ εξάμηνο του 2018. Αναλυτικά, σε επίπεδο 6μήνου (1/7/2018 – 31/12/2018), η λειτουργική κερδοφορία της εταιρείας (EBITDA) ανήλθε σε €73 χιλ., έναντι €42 χιλ. το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο. Παράλληλα, βελτίωση παρουσίασαν και οι ζημιές προ φόρων που διαμορφώθηκαν σε €110 χιλ. έναντι ζημιών €154 χιλ. το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο.

    Τα έσοδα σε επίπεδο 6μήνου παρουσίασαν σημαντική αύξηση 12% και διαμορφώθηκαν σε €8,05 εκατ. έναντι €7,17 εκατ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τα έσοδα από υπηρεσίες συνεχίζουν να έχουν σημαντική συμμετοχή τους στο σύνολο των εσόδων, με το ποσοστό να είναι στο 25% στο εξάμηνο.

    Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Γενικός Διευθυντής της CPI Άρης Παπαθάνος, ανέφερε: “Οι επενδύσεις που κάνουμε τον τελευταίο καιρό έχουν αρχίσει να αποδίδουν όσο αφορά τα έσοδα της εταιρείας. Η αύξηση των εσόδων έρχεται τόσο από την δραστηριοποίηση μας σε νέες αγορές, όσο και την διεύρυνση του portfolio μας στις αγορές που δραστηριοποιούμαστε χρόνια. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε για να αυξήσουμε τα μερίδιά μας με στόχο την ανάπτυξη της εταιρείας”

    H CPI προσφέρει προϊόντα, λύσεις και υπηρεσίες στις επιχειρήσεις με στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της ροής εργασιών. Οι λύσεις που διαθέτει, απευθύνονται στις αγορές της Εκτύπωσης και Ψηφιοποίησης, της Εποπτείας και Ασφάλειας, της Λιανικής και Τιμολόγησης (Φορολογικοί μηχανισμοί, e-invoicing, Point Of Sale) και της Εκπαίδευσης (Interactive Boards, Projectors). Παράλληλα, η CPI προσφέρει υπηρεσίες outsourcing όπως Διαχείριση Εκτυπώσεων και Ψηφιοποίηση Εγγράφων, έχοντας πολύ μεγάλο αριθμό συμβολαίων, καθώς και Υπηρεσίες Υποστήριξης σε μεγάλους Διεθνείς και Ελληνικούς Οργανισμούς παρέχοντας υπηρεσίες βάσει SLA (Service Level Agreement) ή υλοποιώντας projects για λογαριασμό τους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σ. Τοπούζογλου: Εξελίξεις με τις νέες μετοχές στην FSL Trust

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προβλέψεις και ζημιές από πωλήσεις «καίνε» τα αποτελέσματα του 2018 Εθνικής και Alpha

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μυτιληναίος: Στα 2 δισ. ο τζίρος του 2019 – Eπενδύσεις σε 5 άξονες



    ΣΧΟΛΙΑ