• Business

    Coinbase: Μεγαλύτερες του αναμενόμενου οι ζημιές στο τρίμηνο

    • NewsRoom
    Brian Armstrong, CEO Coinbase

    Brian Armstrong, CEO Coinbase


    Καθαρές ζημιές ύψους 544,6 εκατ. δολαρίων ανακοίνωσε για το προηγούμενο τρίμηνο η Coinbase, καθώς οι επενδυτές απομακρύνθηκαν από τα κρυπτονομίσματα.

    Η εταιρεία ανακοίνωσε προσαρμοσμένες ζημιές 2,43 δολάραι ανά μετοχή, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθεί στα 2,40 δολάρια ανά μετοχή. Τα έσοδα της διαμορφώθηκαν στα 590  εκατ. δολάρια, έναντι πρόβλεψης για 654 εκατ. δολάρια

    Τα έσοδα μειώθηκαν περισσότερο από 50% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, καθώς οι έμποροι απομακρύνθηκαν από τα κρυπτονομίσματα.

    Η εταιρεία είπε ότι είχε 8,5 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες συναλλαγών (MTU) κατά το τρίτο τρίμηνο, από 9 εκατομμύρια την προηγούμενη περίοδο και 9,2 εκατομμύρια το πρώτο τρίμηνο. Οι αναλυτές ανέμεναν 7,84 εκατομμύρια, σύμφωνα με το StreetAccount.

    Σύμφωνα με την Coinbase, ο μηνιαίος αριθμός χρηστών της θα είναι ”λίγο κάτω από” τα 9 εκατομμύρια. Η εταιρεία πάντως δήλωσε σχετικά αισιόδοξη για το εύρος των ζημιών που θα καταγράψει  για το σύνολο του έτους, υποστηρίζοντας πως θα παραμείνουν κοντά στα 500 εκατ.

    Ο όγκος συναλλαγών τον Οκτώβριο ήταν 47 δισεκατομμύρια δολάρια και οι μηνιαίοι χρήστες μέχρι τον Οκτώβριο ήταν περίπου εναρμονισμένοι με τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου, σύμφωνα με την εταιρεία. Η Coinbase είπε ότι το τέταρτο τρίμηνο «αναμένουμε χαμηλότερο όγκο συναλλαγών και παρόμοιο αριθμό MTU σε σύγκριση με τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου μας».

    Η μετοχή, η οποία έχει χάσει περισσότερα από τα τρία τέταρτα της αξίας της φέτος λόγω της βουτιάς στις τιμές των κρυπτονομισμάτων, με το Bitcoin  να υποχωρεί περισσότερο από 70% από το υψηλό όλων των εποχών τον Νοέμβριο του 2021, σημειώνει πάντως άνοδο 5,20%.



    ΣΧΟΛΙΑ