• Business

    Citi: Στα €20 ο στόχος για τη μετοχή του ΟΤΕ – Αναμένει να ξεπεράσει τους στόχους του

    • NewsRoom
    Citi


    Να ξεπεράσει τους στόχους του αναμένει από τον OTE η Citi, σε έκθεσή της με αφορμή τα αποτελέσματα τριμήνου που θα ανακοινώσει η εισηγμένη την Τετάρτη.

    Για την Citi, o ΟΤΕ συνεχίζει να έχει το καλύτερο προφίλ μεταξύ των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών της ΕΕ.

    Παράλληλα, σύμφωνα με τους αναλυτές της τράπεζας, δεν αναμένεται να υπάρξει κάποια αλλαγή στο guidance από τη διοίκηση, ωστόσο θεωρείται πιθανή η υπεραπόδοση σε σχέση με τους στόχους, ειδικά όσον αφορά τη διανομές προς τους μετόχους για το 2022. Όπως εκτιμά η Citi, η αύξηση των επιδόσεων θα είναι κατά 20% και ίσως μεγαλύτερη αν συμπεριληφθούν και οι πρόσθετες διανομές.

    Για τον λόγο αυτό, οι αναλυτές της Citi επιβεβαιώνουν τη σύσταση «buy» για τη μετοχή, με τιμή στόχο τα 20 ευρώ ανά μετοχή και περιθώριο ανόδου κοντά στο 43% από τα τρέχοντα επίπεδα. Η εκτιμώμενη μερισματική απόδοση του ΟΤΕ διαμορφώνεται στο 4,9% για το 2021, στο 6% το 2022 και στο 6,9% το 2023.

    Η Citi εκτιμά πως τα αποτελέσματα τριμήνου δεν πρόκειται να έχουν επηρεαστεί σημαντικά από τα μέτρα για το lockdown, με την ανάπτυξη του κλάδου της σταθερής τηλεφωνίας να συνεχίζεται σταθερά και το MSR να βελτιώνεται, ενώ αναμένει και βελτίωση 2,7% των EBITDA στην Ελλάδα, χάρη στις περικοπές κόστους. Σύμφωνα με την Citi, ο ΟΤΕ θα συνεχίσει να κερδίζει μερίδιο στην αγορά λιανικής των ευρυζωνικών συνδέσεων.

    Η βελτίωση θα συνεχιστεί και τα επόμενα τρίμηνα, σύμφωνα με τη Citi, ενώ το 2022 αναμένεται να επωφεληθεί και από τους χαμηλότερους φόρους.



    ΣΧΟΛΙΑ