• The Mononews Lab

    Χριστούγεννα σημαίνει… παιδί!

    • NewsRoom

    Πλησιάζει επιτέλους αυτή η ξεχωριστή, λαμπερή εποχή του χρόνου, τα Χριστούγεννα, που κάνει τον κάθε ένα από εμάς να ανυπομονεί, να απολαμβάνει το γιορτινό τοπίο που στήνεται γύρω του και να ταξιδεύει σε κόσμους παραμυθένιους, παρέα με τα αγαπημένα του πρόσωπα.

    Τα Χριστούγεννα δικαίως είναι μία από τις πιο αγαπημένες εποχές του χρόνου, καθώς, εκτός από τον υπέροχο στολισμό που φωτίζει και ομορφαίνει την πόλη, όλοι μας έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε ένα διάλειμμα, να ξεκουραστούμε από την καθημερινότητα σε ένα απόλυτα γιορτινό κλίμα, αλλά και να περάσουμε ξεχωριστές στιγμές με τα πιο αγαπημένα μας πρόσωπα.

    Οι οικογενειακές συγκεντρώσεις είναι το καλύτερο κομμάτι αυτή της τόσο ιδιαίτερης εποχής, αφού δημιουργούν μία ατμόσφαιρα ζεστασιάς και θαλπωρής, που όλοι αναζητούμε αυτές τις γιορτινές ημέρες. Εκεί, έχουμε την ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά με τους δικούς μας ανθρώπους και να αναπληρώσουμε τον χρόνο που στερούμαστε μαζί τους στην απαιτητική μας καθημερινότητα.

    Και, όπως όλες οι γιορτινές περιστάσεις, πρωτίστως τα Χριστούγεννα, είναι μία αφορμή να δείξουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα την αγάπη μας, κάνοντάς τους μοναδικά δώρα. Οι ημέρες των Χριστουγέννων, άλλωστε, παραδοσιακά είναι ημέρες ανταλλαγής δώρων, ως αποκορύφωμα του γιορτινού τραπεζιού που στήνεται στα ελληνικά σπίτια.

    Πρωταγωνιστές αυτής της ευχάριστης διαδικασίας της ανταλλαγής δώρων δεν θα μπορούσαν να είναι άλλοι από τα παιδιά. Οι μικροί μας φίλοι χαίρονται ιδιαίτερα τις γιορτές, καθώς, μέσα στα μικρά και μεγάλα κουτιά που προορίζονται γι’ αυτά, τα παιδιά ανακαλύπτουν όλα εκείνα τα αγαπημένα αντικείμενα που τόσο είχαν επιθυμήσει και ονειρευτεί.

    Τα παιδιά περιμένουν με ιδιαίτερη ανυπομονησία αυτή τη στιγμή, που θα ανοίξουν τα δώρα τους και θα δουν εκείνα, για τα οποία έγραφαν μακροσκελή γράμματα στον Άη Βασίλη. Οι γονείς προετοιμάζονται πυρετωδώς κάθε χρόνο, ώστε να κάνουν τη σωστή επιλογή δώρου για τα παιδιά τους και να τα ευχαριστήσουν, δημιουργώντας τους μεγάλα χαμόγελα.

    Πολλές φορές, η επιλογή δώρου αποδεικνύεται δύσκολη υπόθεση, καθώς οι γονείς «χάνονται» ανάμεσα σε αμέτρητες επιλογές, αδυνατώντας να διαλέξουν το καλύτερο. Φέτος, όμως, η επιλογή δώρου γίνεται μία εύκολη διαδικασία, καθώς στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Public, οι «μεγάλοι» μπορούν να βρουν ό,τι ακριβώς αναζητούν για τόσο για τα παιδιά τους, όσο και για τα υπόλοιπα νεαρά μέλη της οικογένειας. Έτσι, μέσα από μία γκάμα περισσότερων από 1.500.000 δώρα τεχνολογίας αλλά και ψυχαγωγίας, το Public γίνεται φέτος ο απόλυτος προορισμός για δώρα Χριστουγέννων.

    Μέσα στο απόλυτα εορταστικό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί στο κατάστημα Public του Συντάγματος, μικροί και μεγάλοι μπορούν να συνδυάσουν το… τερπνόν μετά του ωφελίμου, διαλέγοντας τα αγαπημένα τους δώρα και, παράλληλα, διασκεδάζοντας στις ειδικές εγκαταστάσεις που έχουν στηθεί για την περίοδο των Χριστουγέννων.

    Αν ψάχνεις για εκείνο το επιτραπέζιο, το βιβλίο ή το παιχνίδι που είδες το παιδί σου να κοιτάζει τις προάλλες, στο Public θα βρεις όλα όσα αναζητάς, σε μοναδικές τιμές. Εμείς, σου προτείνουμε μερικά δώρα που μπορείς να κάνεις στα αγαπημένα σου παιδιά αυτά τα Χριστούγεννα:

    Επιτραπέζια

    O απόλυτος συνδυασμός ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης βρίσκεται στα επιτραπέζια παιχνίδια. Μέσα από μία ευρεία γκάμα επιτραπέζιων, που θα βρεις στα Public, το παιδί θα μάθει να συμμετέχει σε ομαδικά παιχνίδια, να συνεργάζεται με τους συμπαίκτες του και να βγαίνει νικητής μέσα από μία διασκεδαστική διαδικασία.

    Μπορείς να επιλέξεις ένα παιχνίδι γνώσεων, για να διευρύνεις τους γνωστικούς ορίζοντες του παιδιού.

    Για τα παιδιά στα οποία αρέσει να λύνουν γρίφους και μυστήρια, εξασκώντας τη μαθηματική και λογική τους ευφυΐα, το Public είναι ο παράδεισος του δώρου, καθώς μόνο εδώ θα βρεις ενδιαφέρουσες επιλογές σε επιτραπέζια μυστηρίου.

    Mysterium

    Από τα επιτραπέζια παιχνίδια που έχουν ξεχωρίσει τον τελευταίο καιρό, το Dixit είναι ίσως το πιο αγαπημένο απ’ όλα. Στα Public θα βρεις μια νέα, πολύ ενδιαφέρουσα έκδοση του διάσημου παιχνιδιού, το Dixit Odyssey, που περιέχει μια σειρά από εναλλακτικούς τρόπους παιχνιδιού, προσαρμοσμένους στο μεγαλύτερο αριθμό παικτών.

    Dixit

    Μία ιδανική λύση για δώρο Χριστουγέννων αποτελεί και ένα επιτραπέζιο με κατασκευές, για να αναπτύξει το παιδί τις ικανότητές του στην σκέψη και τη σύνθεση αντικειμένων. Στο Public θα βρεις το «Εργαστήριο Μηχανικής», ένα σετ για να ανακαλύψει το παιδί την επιστήμη της Μηχανικής μέσα από την κατασκευή ρεαλιστικών μοντέλων αυτοκινήτων αγώνων ταχύτητας. Πάνω από 200 εξαρτήματα περιμένουν το παιδί να συναρμολογήσει 10 μοντέλα, χρησιμοποιώντας διαφορετικές τεχνικές εφαρμογές.

    Εργαστήριο Μηχανικής

    Βιβλία για ταξίδια σε κόσμους μαγικούς

    Δεν υπάρχει πιο όμορφο, δημιουργικό και ζωντανό νοητό ταξίδι από αυτό που κάνει το παιδί, διαβάζοντας ένα βιβλίο. Τα βιβλία είναι η κατάλληλη λύση για να συνδυάσουν τα παιδιά την ψυχαγωγία τους, με την ενίσχυση της εκπαιδευτικής τους διαδικασίας, μέσα από μία διαδικασία ευχάριστη, αλλά και ωφέλιμη. Το Public διαθέτει μία τεράστια ποικιλία από φανταστικές ιστορίες για να διαλέξεις για τους μικρούς ήρωες της οικογένειας.

    Για τα μικρότερα παιδιά, μπορείς να διαλέξεις μία παραμυθένια, χριστουγεννιάτικη ιστορία, με μάγους, ξωτικά και, φυσικά τον Άη Βασίλη.

    «Ο Άγιος Βασίλης και το μαγικό κουτί» μόνο στα Public

    Διάσημοι ήρωες των Χριστουγέννων εμφανίζονται σε μία μεγάλη ποικιλία από παιδικά βιβλία και περιμένουν τα παιδιά να τα ανακαλύψουν.

    «Φρικαντέλα: Η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα»

    Στο Public, όμως, θα βρεις και βιβλία για τα μεγαλύτερα παιδιά, μυθιστορήματα και αγαπημένες ιστορίες φανταστικών ηρώων, όπως ο Χάρι Πότερ.

    Χάρι Πότερ

    Όλα αυτά θα τα βρεις μέσα από την ηλεκτρονική σελίδα του Public, ή από ένα κατάστημα. Μία επίσκεψη στα Public Συντάγματος ισοδυναμεί, άλλωστε, με μία βόλτα στην γιορτινή Αθήνα.

    Παράλληλα, στις εγκαταστάσεις του καταστήματος Public στο Σύνταγμα θα βρείτε εντυπωσιακές θεματικές γωνιές και παραμυθένιες κατασκευές, στις οποίες μικροί και μεγάλοι μπορούν να φωτογραφηθούν, μπαίνοντας απόλυτα στο κλίμα των Χριστουγέννων. Το παραμυθένιο σκηνικό συμπληρώνουν οι θρόνοι του Άη Βασίλη, που μετατρέπονται στο καλύτερο σκηνικό των Χριστουγέννων για τα πιο λαμπερά χαμόγελα ευτυχίας. Και όλα αυτά φωτίζονται από τα πιο φαντασμαγορικά στολίδια, που εμπλουτίζουν μαγικά τους χώρους του καταστήματος, συνθέτοντας μια ανεπανάληπτη, εορταστική  ατμόσφαιρα.