• Business

    Χρήστος Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς): Έχουμε δρομολογήσει όλα τα μέτρα ασφαλείας στα καταστήματα μας – Έχουμε την ρευστότητα να υποστηρίξουμε τους πελάτες μας

    Τράπεζα Πειραιώς

    Χρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζας Πειραιώς


    Μήνυμα αισιοδοξίας οτι η Τράπεζα Πειραιώς ειναι ισχυρή τόσο κεφαλαιακά όσο και από άποψη ρευστότητας και οτι είναι σε θέση να υποστηρίξει τους πελάτες της , απηύθυνε νωρίτερα ο επικεφαλής της Τράπεζας κ. Χρήστος Μεγάλου.

    Ο CEO της Πειραιώς αφού ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον πρόεδρο της Τράπεζας  Γιώργο Χαντζηνικολάου, εξήγησε οτι:

    1. από την πρώτη στιγμή, σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Δ.Υ., τέθηκαν σε εφαρμογή, με τον μέγιστο βαθμό αυστηρότητας, όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και των πελατών
    2. Η ευθύνη απέναντι στις οικογένειές μας, τους συνεργάτες μας, τους πελάτες  είναι μεγάλη. Προστατεύοντας τους εαυτούς μας, προστατεύουμε και εκείνους που μας έχουν ανάγκη, τις ευπαθείς ομάδες, τους μεγαλύτερους σε ηλικία, τους γονείς και τα παιδιά μας
    3. Περιορίσαμε το πλήθος των συναλλασσόμενων πελατών στο δίκτυο, ενώ προχωράμε σε ατομικά μέτρα προστασίας στα ταμεία καταστημάτων
    4. Δρομολογούμε απολυμάνσεις και ακόμα πιο εντατικούς καθαρισμούς των χώρων εργασίας. Έχουμε στενή συνεργασία με τους προμηθευτές μας για την τήρηση των ίδιων προδιαγραφών υγιεινής και ασφάλειας, ενώ ενισχύουμε το cyber security για την προστασία των πελατών μας.

    Το μήνυμα του CEO της Πειραιώς προς τους εργαζόμενους της τράπεζας, έχει ως εξής: 

    “Προτεραιότητα για την Τράπεζα Πειραιώς είναι η ασφάλεια των ανθρώπων της, των πελατών της και το έμπρακτο ενδιαφέρον για την κάθε τοπική κοινωνία. Η τραπεζική είναι, άλλωστε, όπως ξέρουμε, πάνω από όλα, διαχείριση σχέσεων.

    Aπό τα τέλη Φεβρουαρίου που η Ελλάδα εντάχθηκε στις χώρες με κρούσματα COVID-19, στην Τράπεζα ανιχνεύθηκε το 3ο κρούσμα στη χώρα και το 1ο στην Αττική. Η προετοιμασία που είχε ήδη γίνει απέδωσε: κινηθήκαμε γρήγορα με υπευθυνότητα και, σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Δ.Υ., μέσα σε λίγες μόνο ώρες αντιμετωπίσαμε μια δύσκολη κατάσταση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Με αυτή την εμπειρία, προχωράμε μπροστά.

    Μεταξύ των κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί είναι και ο Πρόεδρός μας, Γιώργος Χαντζηνικολάου. Του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.

    Από την πρώτη στιγμή, σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Δ.Υ., θέσαμε σε εφαρμογή, με τον μέγιστο βαθμό αυστηρότητας, όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και των πελατών μας. Ενεργήσαμε στο πλαίσιο των αρχών μας, με υπευθυνότητα και διαφάνεια.

    Όπως έχετε  διαπιστώσει από τις ανακοινώσεις στο intranet και τις μέχρι τώρα ενέργειές μας, κύριος στόχος είναι να προστατεύσουμε το ανθρώπινο δυναμικό μας, να διασφαλίσουμε τη συνέχιση των εργασιών σε όλες τις δραστηριότητές μας και να αναλάβουμε όλες τις υπεύθυνες ενέργειες για να σταματήσουμε τη διάδοση του ιού.

    Τις τελευταίες ημέρες οι ελληνικές αρχές προχώρησαν σε κλιμάκωση των μέτρων πρόληψης, ώστε να περιορισθεί η μετάδοση του ιού.

    Η εφαρμογή των μέτρων αυτών και όλων των σχετικών οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ. είναι καθοριστικής σημασίας για όλους, όπως απέδειξε η δική μας εμπειρία. Όσο πιο πιστά ακολουθούμε τις οδηγίες, τόσο αποτελεσματικότερα αντιμετωπίζουμε την κατάσταση.

    Η ευθύνη απέναντι στις οικογένειές μας, τους συνεργάτες μας, τους πελάτες μας είναι μεγάλη. Προστατεύοντας τους εαυτούς μας, προστατεύουμε και εκείνους που μας έχουν ανάγκη, τις ευπαθείς ομάδες, τους μεγαλύτερους σε ηλικία, τους γονείς και τα παιδιά μας.

    H προετοιμασία για την πρόληψη της εξάπλωσης του COVID-19 στην Τράπεζα είναι εντατική και έχει φέρει αποτελέσματα, ενώ προστίθενται συνέχεια νέες δράσεις και μέτρα. Περιορίσαμε το πλήθος των συναλλασσόμενων πελατών στο δίκτυο, ενώ προχωράμε σε ατομικά μέτρα προστασίας στα ταμεία καταστημάτων.

    Δίνουμε ειδικές άδειες σε όσους έχουν μικρά παιδιά και στις ευπαθείς ομάδες εργαζομένων. Πολλά τμήματα (διευθύνσεις) έχουν κάνει split σε διαφορετικούς ορόφους κτηρίων, ενώ άλλα εργάζονται εν μέρει από το σπίτι.

    Έχουμε μειώσει τα επαγγελματικά ταξίδια στο ελάχιστο και έχουμε ακυρώσει μεγάλης κλίμακας εκδηλώσεις.

    Δρομολογούμε απολυμάνσεις και ακόμα πιο εντατικούς καθαρισμούς των χώρων εργασίας. Έχουμε στενή συνεργασία με τους προμηθευτές μας για την τήρηση των ίδιων προδιαγραφών υγιεινής και ασφάλειας, ενώ ενισχύουμε το cyber security για την προστασία των πελατών μας.

    Οι επιπτώσεις στην καθημερινή μας ζωή είναι πολλές, ο στόχος είναι ένας: διασφάλιση της υγείας μας, προστασία των γύρω μας. Με την εφαρμογή των μέτρων πρόληψης η κρίση θα εκτονωθεί αποτελεσματικά.

    Μεγιστοποιούμε την ήδη εκτεταμένη χρήση της τεχνολογίας, προωθούμε τη χρήση της winbank, της πλατφόρμας ηλεκτρονικής τραπεζικής με τον μεγαλύτερο αριθμό χρηστών στην Ελλάδα, τηρούμε τις οδηγίες στο χώρο εργασίας, μένουμε σπίτι κατά το δυνατόν περισσότερο, στηρίζουμε τους πελάτες μας αναδεικνύοντας ακόμη περισσότερο τα εναλλακτικά δίκτυα συναλλαγών. Ειδικά όσοι από εμάς δουλεύουμε από το σπίτι, τηρούμε το ωράριό μας, διεκπεραιώνουμε τις υποχρεώσεις μας και, κυρίως, μένουμε στο σπίτι.

    Όπως όλη η Ευρώπη, έτσι και η Ελλάδα αντιμετωπίζει σήμερα μια κρίση πρωτοφανούς έκτασης.

    Η Τράπεζά μας έχει αντιμετωπίσει πλήθος προκλήσεων τα τελευταία χρόνια και πάντα καταφέρνει να ανταπεξέρχεται με επιτυχία.

    Έχουμε καταρτίσει εκτεταμένα σχέδια, έχουμε την πειθαρχία και είμαστε σε θέση να διαχειριστούμε αυτή την κρίσιμη στιγμή. Τόσο κεφαλαιακά όσο και από άποψη ρευστότητας είμαστε ισχυροί και σε θέση να υποστηρίξουμε τους πελάτες μας.

    Είμαι σίγουρος ότι και σε αυτή την πρωτόγνωρη και δύσκολη συγκυρία, θα σταθούμε όλοι μαζί στο ύψος των περιστάσεων, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο, καταφέρνοντας να βγούμε από αυτή πιο έμπειροι και σίγουρα πιο δυνατοί.

    Να προσέχετε τον εαυτό σας. Σας ευχαριστώ για τη συνεργασία.

    Χρήστος Μεγάλου”



    ΣΧΟΛΙΑ