• Business

    Χρήστος Αργυρού-Καρούλιας: Θα επαναφέρουμε το ΟΥΖΟ 12 στην πρώτη θέση

    Χρήτος Αργυρού, Διευθύνων Σύμβουλος Καρούλιας


    Σε υπογραφή μακροπρόθεσμης συμφωνίας για τη διανομή του ιστορικού ΟΥΖΟΥ 12, προχώρησε η Β. Σ. Καρούλιας από την 1η Φεβρουαρίου 2016.

    Oyzo12

    «Είμαι χαρούμενος για τη νέα αυτή συνεργασία της Β.Σ.Καρούλιας, καθώς το ΟΥΖΟ 12 είναι ένα προϊόν – ορόσημο στην αγορά των αποσταγμάτων και ένα από τα ποιοτικότερα ούζα στην Ελλάδα.  Πιστεύω ότι στη Β.Σ.Καρούλιας το προϊόν θα έχει την προσοχή που του αρμόζει και με τις κατάλληλες ενέργειες θα επανέλθει στην ηγετική του θέση στην αγορά», δήλωσε ο κ. Χρήστος Αργυρού, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας.

    Η Καρούλιας είναι μία από τις σημαντικότερες εταιρίες οίνων και αλκοολούχων ποτών, η οποία διακινεί γνωστά ελληνικά και διεθνή σήματα όπως τα Cutty Shark, METAXA, Ούζο Πλωμαρίου Ισ. Αρβανίτη, Stolichnaya, Famous Grouse κ.ά

    Η εταιρεία ανήκε στην  Berry Bros & Rudd  και με management byout εξαγοράστηκε το 2011 από τον κ. Χρήστο Αργυρό που ήταν Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρεία και έτσι έπειτα από 19 χρόνια, η «Β. Σ. Καρούλιας ΑΒΕΕΠ», μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα στον κλάδο της εμπορίας και διανομής αλκοολούχων ποτών, πέρασε σε ελληνικά χέρια.

    Η ιστορία της εταιρείας ξεκινάει τη δεκαετία του ’40, όταν ο Βλάσης Καρούλιας ιδρύει στο κέντρο της Αθήνας επιχείρηση γενικού εμπορίου. Στη δεκαετία του ’60 δημιουργεί την επιχείρηση ποτών στην περιοχή του Κολωνακίου, η οποία τη δεκαετία του ’70 μετατρέπεται σε Α. Ε., διαθέτοντας τα δικαιώματα διανομής πολλών γνωστών σημάτων ποτών.

    Το 1992 η αγγλική εταιρεία Berry Bros & Rudd εξαγοράζει την πλειοψηφία των μετοχών της «Β. Σ. Καρούλιας» και το 1998 η έδρα της εταιρείας μεταφέρεται από την Κηφισιά σε νέες, ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, στον Αγιο Στέφανο Αττικής. Το 1999 αποκτά τα δικαιώματα διανομής του Metaxa. Το 2001 η Berry Bros & Rudd αποκτά το 100% των μετοχών της «Β. Σ. Καρούλιας».

    Το 2004 εισέρχεται στον χώρο της διανομής κρασιών συνάπτοντας συμφωνία με το Κτήμα Κυρ-Γιάννη, του Γιάννη Μπουτάρη. Το 2005 οι οινικές συνεργασίες της «Β. Σ. Καρούλιας» επεκτείνονται με το Κτήμα Σπυροπούλου και το Κτήμα Σιγάλα και το 2006 με την Ενωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου. Το 2009 η «Β. Σ. Καρούλιας» προχωράει σε εμπορική σύμπραξη με την «Ι. Μπουτάρη & Υιός Οινοποιητική Α. Ε.», μέσω της συνδεδεμένης εταιρείας IMA Beverages.

     



    ΣΧΟΛΙΑ