• Business

    Χωρίς αποτέλεσμα οι συζητήσεις επιστημονικών φορέων – υπουργείου Εργασίας για το επίδομα των 400 ευρώ

    Εργασίας

    Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός Οικονομικών


    Την αποχώρησή τους από τον διάλογο με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την λήψη του επιδόματος των 400 ευρώ ανακοίνωσαν οι επιστημονικοί φορεί της χώρας, χαρακτηρίζοντας τον προσχηματικό. Μετά την τηλεδιάσκεψη που είχαν με τον αρμόδιο υπουργό Κωστή Χατζηδάκη, οι επιστημονικοί φορείς προχώρησαν στις εξής επισημάνσεις:

    1) Εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι δεν εκλήθησαν 4 από τους 9 φορείς που συμμετείχαν στο διάλογο.

    2) Επέμειναν στις απόψεις τους, όπως αυτές από την πρώτη στιγμή είχαν διατυπωθεί στην από  22/12/2021 επιστολή  τους προς τον Υπουργό κ. Ιωάννη Βρούτση, τόσο ως προς το ύψος του προς διανομή ποσού, (το οποίο προέρχεται από τον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας του ΟΑΕΔ των Ανεξάρτητα Απασχολούμενων Επιστημόνων, δημιουργηθέν από ίδιους πόρους από το 2011 έως σήμερα), τα εισοδηματικά κριτήρια, τους δικαιούχους αλλά κυρίως την ταχεία διαδικασία υλοποίησης του μέτρου.

    3) Ζήτησαν από Κυβέρνηση την εφαρμογή όσων δεσμεύσεων έχει λάβει απέναντί τους και να επανεξετάσει τις τροποποιημένες θέσεις της, όπως αυτές το πρώτον εκφράστηκαν στο Δελτίο Τύπου του Υπουργείου.

    4) Ζήτησαν την άμεση ανάρτηση της Πλατφόρμας Υποβολής Αιτήσεων των δυνητικών δικαιούχων στο «ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ».

    Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που έγινε με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, εκφράστηκαν σοβαρές διαφωνίες, τόσο για το ύψος του ποσού, όσο και για τυχόν συμψηφισμούς με τις επιστρεπτέες προκαταβολές από τους εκπροσώπους του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, την Ολομέλεια Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, τη Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, την Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος και τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο.

    Όπως επισήμαναν οι εκπρόσωποι των δικηγόρων, «Η κυβερνητικά στάση είναι προδήλως προσβλητική και απαξιωτική για το δικηγορικό σώμα, αποδεικνύει ότι ο ευρισκόμενος σε εξέλιξη διάλογος για τον καθορισμό των δικαιούχων του χορηγήματος είναι προσχηματικός από την πλευρά της Κυβέρνησης και καθιστά μονόδρομο την αποχώρησή μας από αυτόν.

    Δεδομένου ότι μέχρι σήμερα η διοίκηση του ΕΦΚΑ δεν έχει δώσει πληροφορίες για τα ποσά που εισέπραξε και τα ποσά που απέδωσε οι δικηγόροι θα υποβάλλουν αίτημα λογοδοσίας προς τον ΕΦΚΑ».

    Διαβάστε επίσης:

    Δικηγόροι: Αποχώρησαν από το διάλογο για τη χορήγηση των 400 ευρώ

    Επίδομα ‎€400 σε 150.000 επιστήμονες και αυτοαπασχολούμενους – Η διαδικασία υποβολής αίτησης

    Ενοίκια, μισθοί και λογαριασμοί θα επιδοτούνται από το κράτος



    ΣΧΟΛΙΑ