• Business

    Χαρπαντίδης (Παπαστράτος): Είναι η εποχή της συνεργασίας, κανείς δεν μπορεί να σταθεί μόνος του

    • NewsRoom

    Χρήστος Χαρπαντίδης, πρόεδρος και CEO Παπαστράτος, Χρήστος Καλογεράκης, CEO shopflix.gr


    Την ανάγκη ευρύτερων συνεργασιών  των επιχειρήσεων σε μια εποχή σαρωτικών αλλαγών τόνισε ο Χρήστος Χαρπαντίδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος από το βήμα του Φόρουμ των Δελφών.

    «Σε μια τέτοια εποχή, κανένας δεν μπορεί να σταθεί μόνος, όταν πρέπει συνεχώς να αλλάζει και να μετασχηματίζεται» τόνισε ο κ. Χαρπαντίδης προσθέτοντας ότι «είναι η εποχή της συνεργασίας, για να αντιμετωπίσουμε πολυσύνθετα προβλήματα και προκλήσεις και σε αυτό το περιβάλλον».

    Ο πρόεδρος και CEO της Παπαστράτος συζήτησε μαζί με τον Χρήστο Καλογεράκη, CEO  της πλατφόρμας Shopflix.gr θέτοντας του μάλιστα και το ερώτημα «πότε η Shopflix θα συνεργαστεί με την Παπαστράτος», για να πάρει την απάντηση ότι είναι κάτι που «έρχεται».

    Ο κ. Χαρπαντίδης σημείωσε μεταξύ άλλων σημείωσε ότι η «Παπαστράτος» γρήγορα συνειδητοποίησε ότι είχε και η ίδια να μάθει πολλά από τις startup.

    «Κερδίσαμε πολύ περισσότερα από όσα δώσαμε. Από εμάς πήραν βέβαια ένα παράθυρο στον κόσμο, κάποιον τζίρο, γνώση και διακυβέρνηση και δουλειές στο εξωτερικό. Κι εμείς κερδίσαμε όμως σε φρεσκάδα, απόλυτα απαραίτητη στην εποχή μας, ευελιξία και ταχύτητα, ενώ κλέψαμε και κάποια ταλέντα» σημείωσε.

    Σύμφωνα με τον κ. Χαρπαντίδη, ενώ μεγάλο μέρος της συζήτησης για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα στρέφεται γύρω από τη χρηματοδότηση, υπάρχουν τρία χαρακτηριστικά στο προφίλ ενός εγχειρήματος, που μπορούν να προσελκύσουν τα πολυπόθητα κεφάλαια:

    «Πιστεύω πως η χρηματοδότηση είναι το επακόλουθο. Πρέπει καταρχάς όλοι μας να έχουμε ξεκάθαρο το γιατί επιχειρούμε. Να έχουμε επίσης ανθρωποκεντρική προσέγγιση, είτε αυτή αφορά τον εργαζόμενο είτε τον πελάτη είτε τον καταναλωτή. Και να έχουμε βιωσιμότητα. Αν έχεις αυτά τα τρία στοιχεία, η χρηματοδότηση θα έρθει. Είμαι αισιόδοξος για το οικοσύστημα και πιστεύω σε καλύτερες ημέρες» τόνισε.



    ΣΧΟΛΙΑ