• Business

    Χάρης Σιγανός (Zeus): «Εκτελούμε έργα 100 εκατ. σε νέα ξενοδοχεία – Στοίχημά μας η ανάδειξη της ελληνικής ξενοδοχίας»

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Χάρης Σιγανός, Zeus International


    Περαιτέρω επέκταση στην ευρωπαϊκή αγορά, σε συνέχεια της δυναμικής διείσδυσης στην Ιταλία σχεδιάζει από τη νέα χρονιά η «Zeus International». Παρά την αρνητική συγκυρία και το πλήγμα που έχει υποστεί ο κλάδος της φιλοξενίας από την Covid-19, η ελληνική εταιρεία διαχείρισης και ανάπτυξης ξενοδοχείων δρομολογεί νέα projects, προκειμένου να διευρύνει την «ακτίνα δράσης» εντός και εκτός συνόρων.

    «Θέλουμε η επόμενη μέρα της πανδημίας να μας βρει σε ακόμη περισσότερους ευρωπαϊκούς προορισμούς» δηλώνει μιλώντας στο mononews.gr ο επικεφαλής της Zeus International, Χάρης Σιγανός και δεν κρύβει πως φιλοδοξεί να εκμεταλλευθεί τις ευκαιρίες που θα αναδυθούν το επόμενο διάστημα.

    Θεωρεί μάλιστα πως η «ελληνική σχολή» στον ξενοδοχειακό κλάδο μπορεί να σταθεί επάξια στην παγκόσμια σκηνή και να ξεχωρίσει. «Πιστεύω βαθιά ότι η ελληνική ξενοδοχία μπορεί να γίνει εξαγώγιμο προϊόν. Η Zeus είναι ένα στοίχημα για τον ελληνικό τουρισμό…», αναφέρει χαρακτηριστικά.

    Σύμφωνα με τον κ. Σιγανό, το μεγάλο πλεονέκτημα της Zeus έγκειται στο καθετοποιημένο μοντέλο υπηρεσιών που προσφέρει στις επώνυμες αλυσίδες αλλά και στους μεμονωμένους ξενοδόχους, από υπηρεσίες διαχείρισης μέχρι την ευθύνη της κατασκευής και ανακαίνισης ενός ξενοδοχείου.

    «Είμαστε ένα one stop shop, αφού πέρα από τη διαχείριση προσφέρουμε συμβουλευτικές υπηρεσίες και παράλληλα αναλαμβάνουμε την ευθύνη της κατασκευής και της ανακαίνισης των ξενοδοχείων», υπογραμμίζει ο δραστήριος επιχειρηματίας.

    Αυτή τη στιγμή, όπως λέει, ο κατασκευαστικός βραχίονας της Zeus, η Cronus developments εκτελεί έργα ύψους 100 εκατ. ευρώ υψηλής ποιότητας και αισθητικής σε Ελλάδα, Κύπρο και Ιταλία, ένα ποσό που θα «ζήλευαν» μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι, οι οποίοι αυτή την περίοδο δεν εκτελούν τόσο μεγάλα έργα στον τομέα των ξενοδοχείων.

    Σχολιάζοντας τα επόμενα βήματα, ο κ. Σιγανός αποκαλύπτει πως ετοιμάζονται νέα projects στην Ιταλία στον τομέα των πολυτελών ξενοδοχείων (4+ αστέρια) (πρόσφατα ανακοίνωσε την επέκτασή της στην Ιταλία με συνολικά 6 ξενοδοχεία, σε διάσημους προορισμούς όπως η Cortina και η λίμνη Lago Di Garda (κοντά στη λίμνη Κόμο), αλλά και στην Ελλάδα. Ο ελληνικός τουρισμός παρά το ισχυρό πλήγμα που δέχθηκε εξακολουθεί να διαθέτει σημαντικές δυνατότητες, τις οποίες ο δραστήριος επιχειρηματίας θα επιδιώξει να αξιοποιήσει.

    Βέβαια, ο κ. Σιγανός επιμένει πως ήταν λάθος το «άνοιγμα» του ελληνικού τουρισμού την καλοκαιρινή σεζόν, κάτι που αποτυπώθηκε και στα πενιχρά τουριστικά έσοδα που κατέγραψε η Ελλάδα και εκτιμά πως και η σεζόν του 2021 θα κινηθεί σε «ρηχά νερά». Η ανάκαμψη της τουριστικής κίνησης, επισημαίνει θα αρχίσει να φαίνεται από το 2022, όταν θα έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση και απομακρυνθούν οι φόβοι για τα τουριστικά ταξίδια.

    «Η πανδημία», λέει, «θα αφήσει τα κατάλοιπά της και η επόμενη μέρα θα είναι διαφορετική, μεταξύ άλλων και στην ψυχολογία των ταξιδιωτών».

    Η Zeus International διαθέτει γραφεία σε Αθήνα, Μιλάνο, Βουκουρέστι, Λευκωσία και Σόφια και λειτουργεί περισσότερα από 3.500 δωμάτια σε 22 ξενοδοχεία σε 5 διαφορετικές χώρες. Συνεργάζεται με  τα μεγαλύτερα ξενοδοχειακά brands στον κόσμο, όπως Radisson Hotels, Hilton Hotels και Wyndham Hotels & resorts καθώς επίσης και με τους μεγαλύτερους  παγκόσμιους  θεσμικούς επενδυτές.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ