• Business

    Carrefour: Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των πρώτων καταστημάτων

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    H Carrefour επιστρέφει στην Ελλάδα - Πότε ανοίγουν τα καταστήματα

    Βασίλης Στασινούλιας, CEO της Retail & more.


    Μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται να ανοίξουν τα πρώτα 5 με 6 καταστήματα Carrefour στη χώρα μας, σηματοδοτώντας την επιστροφή της γαλλικής πολυεθνικής στην Ελλάδα, μέσω της συνεργασίας της με τη Retail & more, θυγατρική του Ομίλου Teleunicom της ΑVE της οποίας ηγείται ο Νίκος Θ. Βαρδινογιάννης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews, τα συγκεκριμένα καταστήματα – όλα με το μοντέλο του franshise και τα σήματα Carrefour express και Carrefour market- αναμένεται να ανοίξουν τις πόρτες τους σταδιακά, από την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου και μέχρι το τέλος του μήνα,  σε τουριστικές περιοχές της χώρας, τόσο σε νησιά όσο και στην ηπειρωτική χώρα. Καθώς επιδίωξη της Retail & more, φαίνεται πως είναι να «προλάβει» ώστε τα καταστήματα Carrefour να λειτουργήσουν μέσα στην τουριστική σεζόν.

    Στις προτεραιότητες της εταιρείας όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές είναι περιοχές της χώρας με έντονη τουριστική κίνηση όπως η Χαλκιδική αλλά και η Κρήτη. Για την Κρήτη δε συγκεκριμένα, στα σχέδια είναι το άνοιγμα ενός καταστήματος  περί τα τέλη Μαΐου.

    Οι προετοιμασίες για τον εξοπλισμό και τον εφοδιασμό των καταστημάτων με προϊόντα είναι πυρετώδεις, εν μέσω μάλιστα μίας πολύ δύσκολης περιόδου με τη διαταραχή της εφοδιαστικής αλυσίδας διεθνώς να προκαλεί αναστάτωση σε ολόκληρη την αγορά. Όπως επισημαίνουν πάντως οι ίδιες πηγές, στο κατασκευαστικό κομμάτι δεν υπήρξαν ιδιαίτερες καθυστερήσεις ενώ όσον αφορά στην προμήθεια των προϊόντων, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν εκτιμάται πως θα είναι διαθέσιμοι στο ράφι, όλοι οι κωδικοί  που προβλέπονται βάσει του σχεδιασμού.

    Συνολικά 15 καταστήματα έως τις αρχές Ιουλίου

    Μετά το άνοιγμα των πρώτων 5-6 καταστημάτων έως το τέλος Μαΐου, σύμφωνα με το πλάνο, αναμένεται να λειτουργήσουν συνολικά 15 έως τις αρχές Ιουλίου σε διάφορες περιοχές της χώρας -πάντα με έμφαση εκεί οπού υπάρχει έντονο τουριστικό ενδιαφέρον- ενώ τα επόμενα θα ακολουθήσουν τον Σεπτέμβριο.

    Για την Αττική, όπως επισημαίνουν κύκλοι κοντά στην εταιρεία, το πιθανότερο είναι το πρώτο κατάστημα να ανοίξει τον Σεπτέμβριο. Αν και γίνονται προσπάθειες, όπως προσθέτουν, εάν καταστεί εφικτό το πρώτο κατάστημα εντός λεκανοπεδίου να λειτουργήσει ακόμη και έως το τέλος Ιουλίου.

    Το διαφορετικό μοντέλο λειτουργίας

    Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η επιστροφή των Carrefour στην Ελλάδα, μία περίπου 10ετία μετά την ηχηρή αποχώρησή τους από τη χώρα μας, θα γίνει με ένα διαφορετικό μοντέλο λειτουργίας από εκείνο που γνώριζαν οι καταναλωτές.

    Κι αυτό διότι στους στόχους της Retail & more με διευθύνοντα σύμβουλο τον Βασίλη Στασινούλια, δεν είναι η δημιουργία μεγάλων καταστημάτων, hypermarke, όπως εκείνα που είχαν αναπτυχθεί με το σήμα Carrefour στο παρελθόν. Αντίθετα, η εταιρεία προτίθεται να επενδύσει σε μικρότερα καταστήματα, με τις επωνυμίες Carrefour market, Carrefour express και καθώς και στα νέα μοντέλα, Carrefour bio με βιολογικά προϊόντα και τα Carrefour flash όπου οι καταναλωτές θα ψωνίζουν χωρίς καμία επαφή με τους πωλητές.

    Παράλληλα τα καταστήματα που θα αναπτυχθούν στη «νέα εποχή» των Carrefour στην Ελλάδα αναμένεται να είναι μεν εταιρικά, ώστε να στηριχθεί το μοντέλο των flagship stores, ωστόσο κατά κύριο λόγο αναμένεται να λειτουργήσουν με το μοντέλο του franchise και το σήμα πάντα της Carrefour.

    Διαβάστε επίσης:

    Όλα τα μυστικά για την επιστροφή των Carrefour στην Ελλάδα

     



    ΣΧΟΛΙΑ