• Business

    Carlyle: Συμφωνία για την εξαγορά της ManTech έναντι 3,9 δισ. δολαρίων

    • Bloomberg
    Kevin Phillips, πρόεδρος και CEO, ManTech International

    Kevin Phillips, πρόεδρος και CEO, ManTech International


    Το private equity Carlyle Group, ανακοίνωσε ότι έχει συνάψει συμφωνία για την εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας αμυντικών δραστηριοτήτων, ManTech International, έναντι 3,9 δισ. δολαρίων.

    Η εταιρεία θα πληρώσει 96 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Το τίμημα είναι με premium 32% από την τιμή κλεισίματος της ManTech στις 2 Φεβρουαρίου, την τελευταία ημέρα συναλλαγών πριν από τα δημοσιεύματα για πιθανή πώληση της εταιρείας.

    Η μετοχή της ManTech εκτινάχθηκε κατά 16% στην προσυνεδρίαση τη Δευτέρα, φτάνοντας μέχρι τα 94,90 δολάρια.

    Πέρυσι, η Carlyle ήταν μέρος μιας κοινοπραξίας που αγόρασε την εταιρεία ιατρικών προμηθειών Medline Industries Inc. για περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια δολάρια, σε μια από τις μεγαλύτερες συμφωνίες συγχωνεύσεων και εξαγορών του 2021.

    Η ManTech, με έδρα τη Βιρτζίνια, παρέχει υπηρεσίες IT, κυρίως σε υπηρεσίες άμυνας και πληροφοριών των ΗΠΑ.

    Στις 4 Μαΐου, ανακοίνωσε καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου ύψους 31 εκατομμυρίων δολαρίων, με έσοδα σχεδόν 676 εκατομμυρίων δολαρίων, έναντι κερδών 32 εκατ. δολ. και εσόδων 633 εκατ. δολαρίων το προηγούμενο έτος.

    Η πώληση πραγματοποιήθηκε μετά τη συνταξιοδότηση του συνιδρυτή της ManTech, Τζορτζ Πέντερσεν, του οποίου η οικογένεια εξακολουθεί να κατέχει μεγάλο μερίδιο στην εταιρεία. Ο Πέντερσεν ήταν διευθύνων σύμβουλος της ManTech μέχρι το 2018 και πρόεδρος έως το 2020, πριν αποφασίσει τελικά να παραιτηθεί από το διοικητικό συμβούλιο τον Φεβρουάριο.

    «Αυτή η ανακοίνωση είναι ένα σημαντικό ορόσημο για τη ManTech και μια απόδειξη της ανάπτυξής μας και της ηγετικής θέσης που έχουμε χτίσει από την ίδρυσή μας από τον Τζορτζ Πέντερσεν πριν από περισσότερα από 50 χρόνια», δήλωσε ο πρόεδρος της ManTech, Kevin Phillips.

    Διαβάστε ακόμη:

    Renault: Πουλάει τη Lada έναντι ενός ρουβλίου και αποχωρεί από τη Ρωσία

    Ryanair: Ετήσιες ζημιές 355 εκατ. ευρώ και μείωση των τιμών των εισιτηρίων



    ΣΧΟΛΙΑ