• Business

    Cairo Mezz: Χωρίς έσοδα το 2021 – Στις 580.802 ευρώ τα EBITDA

    • NewsRoom
    Ταμπλό χρηματιστηρίου


    Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας Cairo Mezz Plc («Εταιρία») ενέκρινε τις Οικονομικές Καταστάσεις για το έτος που έληξε στις 31.12.2021 σε συνεδρία του στις 29 Απριλίου 2022.

    Η Εταιρία κατέχει ομολογίες ενδιάμεσης και μειωμένης εξασφάλισης εκδόσεως των εταιρειών ειδικού σκοπού που κατέχουν το Χαρτοφυλάκιο Cairo1 («Ομολογίες»).

    Η κατοχή και διαχείριση των Ομολογιών είναι η κύρια δραστηριότητα της Εταιρίας και δεν σκοπεύει να αναπτύξει άλλη δραστηριότητα πέραν αυτής.


    Η εύλογη αξία των Ομολογιών στις 31 Δεκεμβρίου 2021 εκτιμήθηκε από ανεξάρτητο εκτιμητή, σύμφωνα με τις γενικά αποδεκτές αρχές και τις μεθόδους που ακολουθούνται διεθνώς.

    Οι Ομολογίες αποτελούν το κύριο περιουσιακό στοιχείο της Εταιρίας (περίπου 98% του ενεργητικού της). Ως εκ τούτου, η μοναδική πηγή εσόδων της Εταιρίας είναι οι απαιτήσεις από τις Ομολογίες, οι οποίες συνδέονται με απαιτήσεις από μη εξυπηρετούμενα δάνεια που περιλαμβάνονται στο Χαρτοφυλάκιο Cairo («Δάνεια»). Τα συνολικά έσοδα των Εκδοτών κατανέμονται σύμφωνα με την προτεραιοποίηση της κατανομής των εσόδων που προβλέπεται στα έγγραφα έκδοσης των Ομολογιών («Πρόγραμμα Κλιμακωτών Αποπληρωμών»), σύμφωνα με την οποία, η ικανοποίηση απαιτήσεων από ομολογίες

    Χαρτοφυλάκιο Cairo νοείται το μικτό χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων δανείων, το οποίο μεταβιβάστηκε τον Ιούνιο 2019 από την Τράπεζα Eurobank Ergasias Α.Ε. στις εταιρίες ειδικού σκοπού Cairo No.1 Finance DAC, Cairo No.2 Finance DAC και Cairo No.3 Finance DAC, οι οποίες εδρεύουν στην Ιρλανδία («Εκδότες»).

    Διαβάστε επίσης

    Cairo Mezz: Ενημέρωση για τις επιχειρηματικές εξελίξεις κατά το 2020



    ΣΧΟΛΙΑ