• Business

    BYD: Deal $2.2 δισ. με την Jabil στην Κίνα

    • NewsRoom
    Wang Chuanfu, Ιδρυτής BYD

    Wang Chuanfu, Ιδρυτής BYD


    Ένα deal 2,17 δισεκατομμυρίων δολαρίων ανακοίνωσε σήμερα η κινεζική κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων BYD, με την κατασκευάστρια ηλεκτρονικών ειδών Jabil με έδρα τις ΗΠΑ, για την εξαγορά της μονάδας της στην Κίνα.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συμφωνία θα επεκτείνει τη βάση πελατών της BYD Electronic (International), το χαρτοφυλάκιο προϊόντων και τις δραστηριότητές της στα εξαρτήματα smartphone, ενώ θα προχωρήσει τη δραστηριότητά της στον συγκεκριμένο κλάδο.

    Οι μετοχές της BYD που είναι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ διαπραγματεύονταν 2,5% υψηλότερα στα 229,2 δολ. Χονγκ Κονγκ, ενώ αυτές στη Σαγκάη παρουσίασαν αύξηση κατά 3,1% στα 239,8 γιουάν το πρωί.

    Την ίδια στιγμή, οι μετοχές της Jabil στο NYSE έκλεισαν οριακά χαμηλότερα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

    Η Jabil Circuit (Σιγκαπούρη) – η οποία κατασκευάζει πλακέτες τυπωμένων κυκλωμάτων για την υποστήριξη και διασύνδεση ηλεκτρονικών στοιχείων – ίδρυσε μια μονάδα αυτόν τον μήνα με δραστηριότητα κατασκευής προϊόντων στο Τσενγκντού και το Βούξι, η οποία πωλείται τώρα στον κινεζικό κατασκευαστή EV.

    «Η εξαγορά θα ενισχύσει τη συνολική ανταγωνιστικότητα και θα εξασφαλίσει μακροπρόθεσμη βιώσιμη ανάπτυξη», ανέφερε εκπρόσωπος της BYD, χωρίς να αποκαλύψει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την εξαγορά.

    Όταν ολοκληρωθεί η οριστική συμφωνία, θα επιτρέψει στην εταιρεία να «ενισχύει το πλαίσιο κεφαλαίου με επίκεντρο τους μετόχους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Kenny Wilson της Jabil.

    Παράλληλα, η συμφωνία θα επιτρέψει στην Jabil να επενδύσει περαιτέρω σε «ηλεκτρικά οχήματα, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, υγειονομική περίθαλψη, κέντρα δεδομένων cloud τεχνητής νοημοσύνης και άλλες αγορές», πρόσθεσε.

    Πηγή: Reuters 

    Διαβάστε επίσης: 

    Evergrande: Mε βουτιά 87% επέστρεψε στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ



    ΣΧΟΛΙΑ