• Business

    Ζωούλλης Μηνά (Αθηναϊκή Ζυθοποιία) : Ποια είναι τα σχέδιά μου για το 2017


    Τα σχέδιά της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας για το 2017, που περιλαμβάνουν λανσάρισμα νέων προϊόντων και περαιτέρω προσφορές, παρουσίασε σε δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ζωούλλης Μηνά, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι το 2017 θα είναι μία καλή χρονιά για την Αθηναϊκή Ζυθοποιία.

    Άλλωστε το 2016, παρά την επιβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στις μπύρες και την σημαντική πτώση των πωλήσεων στο λιανεμπόριο, αλλά και τη μείωση των εξαγωγών, είχε θετικό πρόσημο για την εταιρεία, κυρίως χάρη στην αυξημένη τουριστική κίνηση, καθώς και χάρη στην πολύ καλή πορεία της μπύρας “Άλφα”, που έχει πάνω από 15% μερίδιο αγοράς και βοήθησε την Αθηναϊκή Ζυθοποιία να καταγράψει αύξηση των πωλήσεών της. Η περαιτέρω στήριξη της “Άλφα” αποτελεί κομβικό σημείο της στρατηγικής της εταιρείας για το 2017, όπως και η συνέχιση των προσφορών που κάνει η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, όπως και όλες οι εταιρείες του κλάδου.

    Σε γενικές γραμμές, η επιχείρηση θα “πατήσει” πάνω στο επιτυχημένο 2016 για να εξασφαλίσει ότι το 2017 θα είναι ακόμα καλύτερο, προβλέποντας σταθεροποίηση των πωλήσεων στα περσινά επίπεδα, ενώ επιπλέον η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, κατά δήλωση του ίδιου του Ζωούλλη Μηνά, είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωση σημαντικών συμφωνιών συνεργασίας, για τις οποίες δεν θέλησε να δώσει περισσότερα στοιχεία, ωστόσο φαίνεται μάλλον απίθανο αυτές να αφορούν σε εξαγορές άλλων εταιρειών του κλάδου, καθώς το μερίδιο αγοράς της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας αυτή τη στιγμή ξεπερνά το 50% και πολύ δύσκολα θα περνούσε μία τέτοια κίνηση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Πιο πιθανό είναι οι συνεργασίες στις οποίες αναφέρθηκε ο κ. Μηνά να αφορούν σε μικρές ζυθοποιίες, στο εμπορικό ή το παραγωγικό κομμάτι.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας ρωτήθηκε και για το πρόστιμο των 31,4 εκατομμυρίων ευρώ που έχει επιβληθεί στην εταιρεία από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι η εταιρεία θα δικαιωθεί από το Διοικητικό Εφετείο, όπου έχει προσφύγει, ενώ για την υπόθεση της Μαρινόπουλος αρκέστηκε να πει ότι είναι υπέρ της λύσης που θα οδηγήσει στην εξυγίανση της ιστορικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ, υπενθυμίζοντας πως η Αθηναϊκή Ζυθοποιία είναι μεταξύ των πιστωτών της Μαρινόπουλος που δέχθηκε “κούρεμα” στις διεκδικήσεις της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Big Business για Λ. Μπόμπολα , Γ. Περιστέρη και Αλεξία Μπακογιάννη 

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Κων. Περατικός (Pleiades Shipping): Υποδέχεται το 2017 με νέες παραγγελίες πλοίων

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συμφωνία ΔΕΗ-ΛΑΡΚΟ για μεγάλες εκπτώσεις στο τιμολόγιο ρεύματος της βιομηχανίας



    ΣΧΟΛΙΑ