• Business

    Wilbur Ross: «Μου φαίνεται ότι η Ελλάδα περνά στην άλλη άκρη του τρομακτικού αυτού εφιάλτη»

    Wilbur Ross

    Wilbur Ross, ετών 78 , CEO Capital


    Ο μεγαλοεπενδυτής μέτοχος της Eurobank και αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου, Wilbur Ross – ο οποίος παράλληλα θα αναλάβει χρέη υπουργού Εμπορίου της κυβέρνησης Trump – μίλησε στα πλαίσια του ετήσιου forum “Invest in Greece” που διοργάνωσε η Capital Link στη Νέα Υόρκη των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου και υποστήριξε μεταξύ άλλων πως αισιοδοξεί για τις προοπτικές εξόδου της Ελλάδας από την κρίση.

    Ο Ross υποστήριξε ότι «Έχω περάσει τόσα πολλά με την Ελλάδα που αισθάνομαι ότι πάντα ήμουν Έλληνας», ενώ πρόσθεσε πως «μου φαίνεται ότι η Ελλάδα περνά στην άλλη άκρη αυτού του τρομακτικού εφιάλτη που έχει ζήσει».

    Όπως σημείωσε ο δισεκατομμυριούχος μεγαλοεπενδυτής ωστόσο, περιμένει τη στιγμή που εκτός από τους καλούς φίλους που έχει κάνει και την μεγάλη εκτίμηση που έχει αναπτύξει για τον ελληνικό πολιτισμό, να αποδώσουν και οι επενδύσεις του στην Ελλάδα, αναφερόμενος στις κινήσεις που έχει κάνει η εταιρεία του W.L. Ross & Co – γνωστή για τις επενδύσεις της σε distressed assets – στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο.

    Υπενθυμίζεται σε αυτό το σημείο ότι ο Ross έχει δηλώσει στο παρελθόν πως «η πολιτική του Αλέξη Τσίπρα στο πρώτο εξάμηνο του 2015 προκάλεσε σοβαρή ζημιά στις επενδύσεις του στη Eurobank καθώς και γενικότερα στο τραπεζικό σύστημα», ωστόσο αναγνώρισε το γεγονός πως μετά τη συμφωνία, η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει σοβαρές προσπάθειες προόδου.

    Στο ίδιο συνέδριο πέρσι είχε εμφανιστεί αισιόδοξος πως το τραπεζικό σύστημα και η ελληνική οικονομία μπορούν να επιστρέψουν στην ανάπτυξη, τονίζοντας πως θα υπάρξει διάθεση για επενδύσεις αρκεί να γίνουν μια σειρά από πράγματα, όπως η πλήρη εφαρμογή του μνημονίου.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια του επίσημου δείπνου του forum την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, απονεμήθηκε στον κ. Ross η διάκριση “2016 Hellenic Capital Link Leadership Award” για τις επενδύσεις του στην Ελλάδα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Είμαστε και επίσημα ο πιο απαισιόδοξος λαός της Ευρώπης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρόστιμο 166 εκ.ευρώ σε Sony, Panasonic, Sanyo από Κομισιόν

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απίστευτο: Ενώ ο Trump απορρίπτει την Lockheed Martin και τα F35 η ελληνική κυβέρνηση τα συζητάει



    ΣΧΟΛΙΑ