• Business

    «Βγήκαν τα μαχαίρια» μεταξύ ΟΤΟΕ και Αντιπροεδρίας για την εμπλοκή στην Τράπεζα Πειραιώς


    Την έντονη αντίδραση της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης προκάλεσε ανακοίνωση της ΟΤΟΕ με αφορμή την εμπλοκή στη διαδικασία ανάδειξης CEO στην Τράπεζα Πειραιώς.  

    Σύμφωνα με την ΟΤΟΕ η παρέμβαση του SSM στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς που οδήγησε σε νέα εμπλοκή στην επιλογή Διευθύνοντος Συμβούλου, παραπέμπει στην βεβαιότητα ότι κάποιοι θεωρούν αποικία τη χώρα μας και παίζουν παιχνίδια σε βάρος της.

    Ωστόσο, συνέχισε την επίθεση με πιο σκληρό ύψος, αναφέροντας πως  οι ευθύνες δεν ανήκουν μόνο σε όσους μεταχειρίζονται τη χώρα μας ως αποικία, αλλά και σε εκείνους τους κυβερνητικούς κύκλους που δηλώνουν «έκπληκτοι» και ζητούν τάχα «να δοθούν εξηγήσεις» όταν το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο επιλογής και ανάδειξης των Διοικήσεων των Τραπεζών είναι δικό τους έργο, αφού ψηφίστηκε τον Δεκέμβρη του 2015 από την ίδια την Κυβέρνηση.

    Η αναφορά αυτή προκάλεσε έντονη δυσφορία στην Κυβέρνηση. Κύκλοι της αντιπροεδρίας σχολίασαν ότι «η ΟΤΟΕ φαίνεται ότι αντί να δείχνει, συγκαλύπτει τους υπεύθυνους».

    «Η τράπεζα Πειραιώς δεν έχει εκλέξει διευθύνοντα σύμβουλο από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα και προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η ΟΤΟΕ φαίνεται να αγνοεί τους πραγματικούς λόγους που συμβαίνει αυτό. Ειδικότερα η ΟΤΟΕ δεν γνωρίζει ότι από το 2014 η εποπτεία των συστημικών τραπεζών ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα του SSM; Ή μήπως δεν γνωρίζει ότι οι ενέργειες διαφόρων ομάδων μετόχων στην τράπεζα κάθε άλλο παρά συμβάλλουν στο να υπάρξει μια συναινετική λύση; Περιμένουμε μεγαλύτερη σοβαρότητα από όλους…», καταλήγουν οι κύκλοι της αντιπροεδρίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Χρ. Παπαδόπουλος: Παραμένει υποψήφιος για CEO. Τι ζητά από τη Ντ. Νουί

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαίες εξελίξεις: Ο Γ. Μιχελής θα συναντηθεί με τη Ντ. Νουί. Δεν θα συνεχιστεί αύριο η συνεδρίαση του ΔΣ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τελεσίγραφο ΤΧΣ: Τελειώστε ως την Παρασκευή με τον CEO



    ΣΧΟΛΙΑ