• Business

    Βαράγκης: Προχωρά στην έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού 7,4 εκατ. ευρώ

    • NewsRoom
    stock


    Το διοικητικό συμβούλιο της Βαράγκης, αποφάσισε την έκδοση καθώς και τη διάθεση (μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης) ΜΟΔ, το ύψος του οποίου ανέρχεται σε 7,4 εκατ. ευρώ.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Βαράγκης, το εκδοθέν έγχαρτο, έντοκο ΜΟΔ είναι τετραετούς διάρκειας και αποτελείται από 74 ονομαστικές Ομολογίες ονομαστικής αξίας 100.000 ευρώ έκαστη, οι οποίες διατέθηκαν σε 3 Ομολογιούχους συνολικά. Η τιμή μετατροπής ορίστηκε σε 0,32 Ευρώ ανά μετοχή, αναπροσαρμοζόμενη σε περίπτωση εταιρικών πράξεων. Το επιτόκιο ορίστηκε σταθερό 5% ετησίως και καταβάλλεται εξαμηνιαίως. Οι εν λόγω ομολογίες δεν πρόκειται να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση σε οργανωμένη αγορά.

    Συγκεκριμένα μέσω του ΜΟΔ κεφαλαιοποιήθηκαν υποχρεώσεις της Εταιρίας προς τις Εταιρίες “Θεμιστοκλής Βαράγκης Μελέται – Κατασκευαί- Ανοικοδομήσεις Α.Ε”, “Θήτα –Δέλτα Ανοικοδομήσεις Α.Ε” και προς τον Δημήτριο Βαράγκη συνολικού ύψους €3,329εκ και αντλήθηκαν συνολικά νέα κεφάλαια € 4,071, τα οποία θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της σε κεφάλαιο κίνησης καθώς και θα καλύψουν τις λειτουργικές της δαπάνες (συμπεριλαμβανομένης της απομείωσης δανεισμού που ήδη χρησιμοποιήθηκε για το σκοπό αυτό).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τράπεζες: Ρίχνουν στην αγορά 10.000 ακίνητα από κατασχέσεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέλη κυκλοφορίας: Αυτοί είναι οι νόμιμοι τρόποι για να μη πληρώσετε



    ΣΧΟΛΙΑ