• Business

    Τίτλοι τέλους για ΔΟΛ; Ξεκινούν 24ωρες απεργίες οι εργαζόμενοι

    ΔΟΛ Σταύρος Ψυχάρης

    Σταύρος Ψυχάρης. Τέως Επικεφαλής ΔΟΛ


    Κρίσιμες ώρες για τους εργαζόμενους στον ΔΟΛ καθώς οι κινήσεις της διοίκησης για την εξόφληση των δεδουλευμένων τους παραμένουν αβέβαιες, ενώ ο Οργανισμός κινδυνεύει να πέσει στα χέρια των Τραπεζών. Ήδη οι εργαζόμενοι ανακοίνωσαν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, με αποτέλεσμα αύριο να μην εκδοθεί εφημερίδα τα ΝΕΑ ενώ την Κυριακή δεν θα υπάρχει το Βήμα της Κυριακής στα περίπτερα.

    Το αίτημα των εργαζομένων είναι η άμεση καταβολή ενός 15ημερου του Αυγούστου και του δώρου Χριστουγέννων.

    Σύμφωνα με ενημέρωση που έγινε από τη διοίκηση καταβάλλονται προσπάθειες να ξεμπλοκάρει ο λογαριασμός την ΕΤΕ που είχαν πιστωθεί τα χρήματα, χωρίς όμως να μπορούν να εγγυηθούν τίποτα προς τους εργαζόμενους. Ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης δεν μπορεί και , όπως φαίνεται, δεν προτίθεται να καλύψει τα ποσά που αφορούν οικονομικές απαιτήσεις ως προς τα δεδουλευμένα, τις αποζημιώσεις, και τις λοιπές εκκρεμότητες.

    Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στο προσωπικό του ομίλου, στο τέλος του έτους – οπότε και λήγει η δόση ύψους 2 εκατ. ευρώ για το ομολογιακό δάνειο του ΔΟΛ – δεν θα καταστεί δυνατή η εξόφλησή της. Αυτό σημαίνει ότι θα εκπέσει όλο το ομολογιακό δάνειο και η επιχείρηση περνά στον έλεγχο των πιστωτριών τραπεζών, φεύγοντας από τα χέρια του σημερινού βασικού μετόχου Σταύρου Ψυχάρη, με άγνωστη την επόμενη μέρα για το ιστορικό εκδοτικό συγκρότημα.

    Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΠΕΛ και της ΕΤΕΡ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας, από τις 19.00 της Δευτέρας, 19 Δεκεμβρίου 2016 έως τις 19.00 της Τρίτης, 20 Δεκεμβρίου 2016, για όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τύπου, τους λιθογράφους και τους τεχνικούς ραδιοφώνου, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM», στις ιστοσελίδες «tanea.gr», «tovima.gr» και «in.gr», καθώς και σε όλα τα περιοδικά του Ομίλου.

    Στις 15 Δεκεμβρίου το mononews.gr έγραφε:

    Αν γραφόταν αυτή την περίοδο ένα βιβλίο με θέμα την πτώση των ισχυρών παιχτών στα ελληνικά media, ο κ. Σταύρος Ψυχάρης, θα ήταν πιθανότατα εις, αν όχι ο βασικός πρωταγωνιστής του.

    Τα τελευταία 24ωρα πολλοί κάνουν λόγο για το κύκνειο άσμα του ΔΟΛ, έναν μιντιακό οργανισμό στον οποίο οι δημοσιογράφοι, παραμένουν μήνες απλήρωτοι, ελπίζοντας ότι αυτές τις ημέρες θα δουν επιτέλους το χρώμα του χρήματος.

    Η κατάσταση στο κτήριο της Μιχαλακοπούλου και τον πάλαι ποτέ κραταιό δημοσιογραφικό οργανισμό, είναι τραγική με συναδέλφους να δουλεύουν κάτω από δύσκολες συνθήκες.

    Λόγω ελλείψεως ρευστότητας, τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία διέκοψαν τις απλήρωτες εδώ και μήνες συνδρομές τους στον ΔΟΛ, ενώ σταμάτησε και η διανομή του σώματος με τον ξένο τύπο για τον ίδιο λόγο.

    Το «Βήμα της Κυριακής» παραλίγο να μην τυπωθεί την περασμένη εβδομάδα, αφού όταν ζητήθηκε από την Ίριδα να καταβληθεί ένα ποσό για τα εκτυπωτικά έξοδα, δεν υπήρχε ούτε ευρώ στο ταμείο.

    Χρειάστηκε να κινητοποιηθούν τα στελέχη της εφημερίδας για να βρεθούν τελικά οι 150.000 χιλιάδες ευρώ που απαιτούνταν ώστε να να τυπωθεί κανονικά η εφημερίδα.

    Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο ισχυρός ανήρ του ΔΟΛ κ. Σταύρος Ψυχάρης θα πρέπει να καταβάλλει μόνο για μισθούς και δώρο Χριστουγέννων ένα ποσό της τάξεως των 2.000.000 ευρώ.

    Με την δεδομένα τραγική κατάσταση που επικρατεί στον Οργανισμό, όλοι απορούν για το που θα βρει το συγκεκριμένο ποσό ο εκδότης, που προς το παρόν προσπαθεί να βρει λύση για τις δύο κατοικίες του, ώστε να μη περάσουν στα χέρια των τραπεζών.

    Πρόκειται για το σπίτι όπου διαμένει στο Κολωνάκι αλλά και την εξοχική του κατοικία στον Αίγιο Αιμιλιανό, τα οποία προσπαθεί απεγνωσμένα να διασώσει, στα πιο δύσκολα-όπως επιμένουν κάποιοι-Χριστούγεννα της μυθιστορηματικής ζωής του.

    Με δικαστικές εκκρεμότητες, χρέη δεκάδων εκατομμυρίων και τον ΔΟΛ σε πολύ άσχημη κατάσταση ο κ. Ψυχάρης βιώνει εδώ και καιρό την πτώση στα χρόνια της κρίσης, αδυνατώντας προς το παρόν να βρει άμεσες λύσεις.

    Και δυστυχώς για τον ίδιο, ο χρόνος δεν σταματάει να τρέχει και να μετράει στην δική του περίπτωση αντίστροφα…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σταύρος Ψυχάρης: Έρχεται το κύκνειο άσμα του ΔΟΛ;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ψυχάρης- Αλαφούζος: Οι συναντήσεις , τα ΝΕΑ και ο ρόλος Καρακούση



    ΣΧΟΛΙΑ