• Business

    Στα χέρια Έλληνα εφοπλιστή (;) πλοίο της Pioneer Marine

    ναυτιλία ναυλαγορά εφοπλιστές


    Μία ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία φέρεται να είναι πίσω από την απόκτηση του πλοίου Azure Bay (χωρητικότητας 31.700 dwt, κατασκευής 2005) της Pioneer Marine, σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς.

    Το ιαπωνικής κατασκευής πλοίο πωλήθηκε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, έναντι 6,8-6,9 εκατομμυρίων δολαρίων, μία τιμή αρκετά πάνω από την εκτιμώμενη αξία του σύμφωνα με το VesselsValue, στα 6,36 εκατομμύρια δολάρια, και πολύ πάνω από τα 5,12 εκατομμύρια δολάρια που ήταν η αξία του πλοίου τον περασμένο Νοέμβριο.

    Σημειώνεται ότι η Pioneer Marine, με έδρα τη Σιγκαπούρη, που διαθέτει συνολικά 17 bulkers (15 handysize, 1 handymax, 1 supramax) συνολικού τονάζ 600.000 dwt, είχε αποκτήσει το Azure Bay έναντι άγνωστου ποσού το 2015. Η εταιρεία είναι εισηγμένη στην νορβηγική αγορά over-the-counter από τον Μάρτιο του 2014.

    Οι συνθήκες αυτήν την περίοδο στην αγορά των μεταχειρισμένων bulkers είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές, με τις τιμές ιδιαίτερα των μικρών bulkers να καταγράφουν άνοδο τους τελευταίους μήνες. Ήδη αυτήν την εβδομάδα οι εκτιμήσεις του Baltic Exchange για τα πλοία τύπου supramax ανέρχονται στα 13,7 εκατομμύρια δολάρια, έναντι 13,5 εκατ, δολαρίων που ήταν στις αρχές του Δεκεμβρίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Π. Γεωργιόπουλος: Νέο κέντρο υπηρεσιών στη Γερμανία για την Aegean Marine

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η υπερφορολόγηση βάζει «φωτιά» στα καύσιμα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τράπεζες: Ριζικές αλλαγές στις διοικήσεις μέχρι το τέλος Ιανουαρίου



    ΣΧΟΛΙΑ