• Business

    Σ. Παληός: Ένα ακόμη ισχυρό ναυλοσύμφωνο για τη Diana Shipping

    Συμεών Παληός ναυτιλία

    Συμεών Παληός, εφοπλιστής Diana Shipping


    Η ναυτιλιακή Diana Shipping, συμφερόντων του εφοπλιστή Συμεών Παληού, ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε, μέσω μιας θυγατρικής της εταιρείας, χρονοναύλωση για ένα νεότευκτο φορτηγό πλοίο τύπου newcastlemax που βρίσκεται υπό κατασκευή στα κινεζικά ναυπηγεία Jiangnan Shanghai Changxing Heavy Industries.

    Ειδικότερα, το φορτηγό πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου newcastlemax San Fransisco (χωρητικότητας 208.500-dwt, με προσωρινή ονομασία “Hull No. H2548”), ναυλώθηκε από τη ναυτιλιακή Koch Shipping Pte. Ltd. από τη Σιγκαπούρη για μια περίοδο τουλάχιστον 12 μηνών – με option επέκτασης σε έως και 16 μήνες – με τους ναύλους να κυμαίνονται στα 11.750 δολάρια ημερησίως.

    Το ναυλοσύμφωνο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τις 6 Ιανουαρίου του 2017, ενώ μπορεί να αποφέρει στη Diana ακαθάριστα έσοδα ύψους 4,23 εκατ. δολαρίων για την ελάχιστη προγραμματισμένη του διάρκεια, που είναι οι 12 μήνες.

    Σε αυτό το σημείο υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε το mononews.gr την 1η Δεκεμβρίου, η ναυτιλιακή του κ. Παληού είχε ανακοινώσει ακόμη δύο ναυλοσύμφωνα από τα οποία εκτιμά ότι θα αποκομίσει ακαθάριστα έσοδα το λιγότερο 5,73 εκατ. ευρώ.

    Συγκεκριμένα, η Koch Shipping ναύλωσε το capesize μεταφοράς ξηρού φορτίου New Orleans (χωρητικότητας 180.960-dwt και κατασκευής 2015), στην τιμή των 11.250 δολαρίων την ημέρα – μείον 5% η προμήθεια τρίτων – για περίοδο από 12 έως 16 μήνες. Η ναύλωση ξεκίνησε στις 10 Δεκεμβρίου 2016.

    Παράλληλα, η Diana ανακοίνωσε ότι, μέσω μίας θυγατρικής της, έκλεισε συμφωνία ναύλωσης με την Uniper Global Commodities SE, στο Ντίσελντορφ, που αφορά στο πλοίο τύπου panamax Melite (χωρητικότητας 76.436-dwt και κατασκευής 2004). Η ακαθάριστη τιμή του ναύλου ανέρχεται στα 8.000 δολάρια ημερησίως – μείον 5% προμήθεια τρίτων – ενώ η ναύλωση θα έχει διάρκεια από 7 έως 10 μήνες και ξεκίνησε στις 6 Δεκεμβρίου 2016.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στ. Τσαντάνης: Με ένα ακόμη πλοίο ενισχύει το στόλο της η Seanergy

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το κύκνειο άσμα της Hanjin Shipping



    ΣΧΟΛΙΑ