• Business

    Όταν οι δωροκάρτες χαρίζουν σε startup εταιρείες κέρδη δεκάδων εκατομμυρίων

    δωροκάρτες


    Ένα θησαυρό αξίας 1 δισ. δολαρίων από δωροκάρτες έχουν ανακαλύψει μια σειρά από startup επιχειρήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Πρόκειται για δωροκάρτες τις οποίες δεν εκμεταλλεύονται οι κάτοχοί τους. Το 2015 το ύψος των χρημάτων που ξοδεύτηκαν σε δωροκάρτες έφτασαν τα 130 δισ. δολάρια. Ωστόσο, υπήρχε και 1 δισεκατομμύριο δολάρια διαθέσημο, εντός των δωροκαρτών, τα οποία έμειναν για διάφορους λόγους ανεκμετάλευτα. Και αυτό καθώς στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλοί οι οποίοι αποφασίζον να μην αγοράσουν δώρα στο συνολικό ύψος κόστους της εκάστοτε δωροκάρτας.

    Το γεγονός αυτό αποτέλεσε μία πρώτης τάξης ευκαιρία για εταιρείες όπως η ισραηλινή startup Zeek η οποία,  είναι από τις πιο πρόσφατες εταιρείες του χώρου που δραστηριοποιούνται στην εμπορική εκμετάλλευση των αχρησιμοποίητων δωροκαρτών.

    Η Zeek, η οποία δίνει τη δυνατότητα για πώληση με προμήθεια των αχρησιμοποίητων δωροκαρτών στο site της.

    Άλλη εταιρεία με το ίδιο κόνσεπτ, η Raise, υποστηρίζει ότι πλέον συνεργάζεται με 3.000 καταστήματα και έχει κέρδη 100 εκατ. από την ημέρα που δημιουργήθηκε το 2013. Η Rase έχει δημιουργήσει και υπηρεσία e-wallet όπου οι χρήστες της μπορούν να αποθηκεύουν κάρτες δώρων.

    Αντίστοιχα το Cardpool είναι μια πλατφόρμα για τους χρήστες του διαδικτύου όπου μπορούν να αγοράσουν και να πουλήσουν δωροκάρτες στο 92% της αξίας τους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γίνε πλούσιος με συμβουλές από την… αρχαία Βαβυλώνα!



    ΣΧΟΛΙΑ